Babacan'dan yeni ekonomi programına sert tepki

Babacan'dan yeni ekonomi programına sert tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Bakan Albayrak'ın açıkladığı yeni ekonomi programına ilişkin "Bugün açıklanan ekonomik program Türkiye’nin fakirleştiğini hem tescil hem de ilan etmiştir" açıklamasında bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni ekonomi programına dönük eleştirilerde bulundu. Babacan, açıklanan programın fakirleşmenin ilanı olduğunu belirterek kendi dönemiyle bugünü kıyasladı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Babacan, şu ifadeleri kullandı: 

"TÜRKİYE'NİN FAKİRLEŞTİĞİNİ İLAN ETMİŞTİR"

Bugün açıklanan ekonomik program Türkiye’nin fakirleştiğini hem tescil hem de ilan etmiştir.

2013 yılında 961 milyar dolara ulaşan milli gelirimizin bu yıl 702 milyara gerileyeceği, aynı dönemde fert başına gelirimizin 12.594 dolardan 8.381 dolara düşeceği açıklanmıştır.

İsraf ve yanlış yönetim sonucu bütçe açığı tarihi yüksek seviyeye çıkmıştır.

Ekonomi yönetimini bıraktığım 2015 yılında 24 milyar TL olan bütçe açığının 2020 yılında tam on kat artarak artarak 239 milyar olacağı ve bu açığın 2023 yılına kadar da düşmeyeceği açıklanmıştır.

"TÜRKİYE BORÇ FAİZ SARMALINA GERİ DÖNDÜ"

Türkiye yeniden borç faiz sarmalına geri dönmüştür.

Yıllık 53 milyar TL olarak bıraktığım bütçeden yapılan faiz ödemeleri, bu yıl 137 milyara, gelecek yıl ise 179 milyara çıkacaktır.

Yüzde 27,5 olarak devrettiğim kamu borç yükü, bu yıl milli gelirin yüzde 41,1’e çıkacaktır.

Ülkemizin en önemli ekonomik sorunu işsizliktir. Yatırım olmadan istihdam oluşmaz, işsizlik sorunu çözülemez.

Bu program yatırımcıların önünü görmesini sağlayacak, onların güvenini kazanacak gerçekçi ve tutarlı bir makroekonomik ve finansal çerçeve sunmamaktadır.

Bu programda işsizlere, gelirini kaybedenlere, çiftçilerimize, esnafımıza, özetle tüm vatandaşlarımıza rahatlama sağlayacak somut adımları da görmüyoruz.

 ALBAYRAK NE DEMİŞTİ? 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak piyasaların bir süredir beklediği 'Yeni Ekonomik Programı' açıklamıştı. Bakan Albayrak "Ekonomik veriler güçlü V tipi toparlanmayı gösteriyor" ifadesinde bulunurken, işsizliğin de kademeli olarak düşeceğini ve 3 yıllık beklentileri duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN