Bahçel Twitter ve Facebook'u kapattı mı? Bahçeli'den sosyal medya hesaplarını dondurma kararı

Bahçel Twitter ve Facebook'u kapattı mı? Bahçeli'den sosyal medya hesaplarını dondurma kararı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesabını kapatması kararının ardından MHP Teşkilatı da aynı şekilde Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarını kapatma kararı aldı. Yaşanan bu gelişmenin ardından, ‘MHP Lideri Devlet Bahçeli neden Twitter’ını kapattı? Neden sosyal medya hesaplarını dondurdu?’ soruları da sosyal medyada gündem oldu.

Son olarak Bakan Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’la ilgili ahlaksız bir paylaşım, Türkiye’de tüm çevrelerin tepkisini çekmiş, söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepkisini göstermek adına sosyal medya hesaplarını kapatma kararı aldığını açıkladı.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’DEN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATMA KARARI

Sosyal medyayla ilgili kanuni düzenlemenin TBMM'de yapılana dek şahsi olarak sosyal medya hesaplarını tümden askıya aldığını aktaran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medyada son Twitter mesajlarını paylaşacağını kaydederek, bilgiye en kısa yoldan, en doğru vasıtalarla, en objektif bir biçimde ulaşmanın, aynı anda iletişim kanallarını aktif olarak kullanmanın çağın mümeyyiz ve müessir bir özelliği olduğuna dikkati çekti.

Teorik olarak sosyal medyadan beklenenin de bu ihtiyaca yanıt vermesi olduğunun altını çizen Bahçeli, fakat sosyal medyanın, dipsiz bir kuyuya, izan ve insaf tanımayan mayınlı bir platforma dönüştüğünü ileri sürerek, başta Facebook, Twitter olmak üzere sosyal medyanın iftira sahnesinin, ihanet ve isnat mecrası olduğunu kaydetti.

Sosyal medyanın taşınması imkansız ağır bir güvenlik sorunu hâline geldiğini savunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, itibar suikastlarının kurgu mekanı, insan onurunu ayağa düşüren, hayale ve akla sığmayan fitne ve dedikoduların sığınak ve barınağı olduğunu söylediği sosyal medya geleceğinin, milli ve manevi gerçekler bakımından vahim bir tehdit ortamını köklediğini belirtti.

İnsan şerefine, insan namusuna, insan haysiyetine envai çeşit saldırganlığı provoke eden sosyal medyanın bu şekliyle varlığı ahlaka, akla ve insani değerlere tamamen aykırı olduğunu iddia eden Bahçeli, sosyal medya terörünün insan ve toplum huzuruna kast ettiğini anlatarak, bu sebeple sosyal medyanın temiz kullanımı sağlanana kadar, konuyla ilgili kanuni düzenlemenin Meclis’te yapılana dek, şahsi olarak sosyal medya hesaplarını tümden askıya aldığını bildirdi.

Bu şekilde duruşunu, düşüncesini, tarafını, tavrını, tercihini ve tepkisini alenen ilan ettiğini duyuran Bahçeli, sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenmenin nihayete ermeden bir daha Twitter ve Facebook paylaşımı yapmayacağını açıkladı. Bahçeli, bununla ilgili TBMM'de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğini ifade etti.

BAHÇELİ NEDEN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI?

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak’ın 4. çocukları dünyaya gelmiş, Bakan Albayrak da bu müjdeli haberi Twitter hesabından paylaşmıştı. Twitter’da bir kullanıcının Bakan Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a yönelik yaptığı ahlaksız paylaşım, Türkiye’de tüm siyasi partiler dahil olmak üzere; birçok kişinin tepkisine neden olmuştu.

Özellikle son dönemlerde sosyal medya üzerinden yapılan hakaret dolu paylaşımlar artarken, Albayrak çiftine yapılan bu aşağılık açıklama gündemde yer edindi. MHP Lideri Devlet Bahçeli de sosyal sosyal medya ile ilgili Meclis’te bir düzenleme yapılana dek hesaplarını kapatacağını açıkladı.

Bahçeli’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP teşkilatına mensup kişilerin de bu karara uyup sosyal medya hesaplarını kapatacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN