Bayramda hava nasıl olacak? İşte İstanbul Ankara İzmir bayramda hava durumu tahmini

Bayramda hava nasıl olacak? İşte İstanbul Ankara İzmir bayramda hava durumu tahmini

Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Bayramda hava kaç derece olacak? sorularının yanıtları merak konusu oldu. Türkiye nüfusunun beşte birinin yaşadığı İstanbul bugüne gök gürültülü sağanak yağışla uyandı. Ankara günü bulutlu geçirirken İzmir'de ise hava parçalı bulutlu kısmen güneşli. Sokağa çıkma yasağının olduğu Ramazan Bayramı boyunca hava durumu tahminleri internette araştırılıyor. İşte detaylar...

'Bayramda hava nasıl olacak?', 'Ramazan Bayramı'nda hava kaç derece olacak?', 'Yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı. Dünden itibaren etkisini yitiren sıcaklıklar, bayram süresince 10-15 derece kadar azalacak. İşte, 'İstanbul Ankara İzmir bayramda beklenen hava durumu tahmini'...

METEOROLOJİ'DEN BAYRAM İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yurdun geçen hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 ila 13 derece üzerinde seyrettiği ve uzun yıllar sonra mayıs ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırıldığını hatırlatan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Sıcaklık rekoru kıran illerimiz ve ölçülen sıcaklıklar Eskişehir'de 35.3, Konya 35, Muğla 39.4, Manisa 40.6, Aydın 42.6, Denizli 39.1, Uşak 34.5, Afyonkarahisar 33.9, Isparta ve Burdur 35.4 ve Antalya'da 43 olarak kaydedilmiştir" açıklamasında bulundu.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Perşembe gününden beri sıcak hava dalgasının kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkisini kaybettiği belirtilen açıklamada, "Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemlerin etkisine girileceği, cumartesi günü ve Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (10-15 derece) olmak üzere yurt genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

RAMAZAN BAYRAMI YAĞMURLU GEÇECEK

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sisteminin; Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklendiği kaydedilerek, "Yağışlı sistemin Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.

Meydana gelmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Karadeniz bölgesinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu ve Ramazan Bayramı boyunca da yağışların yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor" denildi.

KAR SÜRPRİZİ YAŞANABİLİR

Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (24 MAYIS 2020)

İstanbul: 18/8 derece
Ankara: 19/5 derece
İzmir: 22/12 derece

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

24 MAYIS 2020

25 MAYIS 2020

26 MAYIS 2020

27 MAYIS 2020

28 MAYIS 2020

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN