Fehmi Koru: Bahçeli gazetecileri hedef alıyor, büyük ortak sessiz | Bi'Karar Ver

KARAR TV'nin yeni programı Bi'Karar Ver'in ilk konuğu gazeteci-yazar Fehmi Koru oldu. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan başlıklarını yorumladı. Çakır ile Oğur'un sorularını cevaplayan Koru, Bahçeli'nin KARAR yazarlarını hedef alan açıklamalarını eleştirdi, "Milliyetçi Hareket Partisi, liderlerinin ağzıyla, şu an gazetecileri hedef alan açıklamalar yapıyor. Hükümetin büyük ortağı buna sessiz kalıyor. Onun etkisi altında kalan basın-yayın organları da sessizliğe uyum sağlıyor" dedi.

MELEK GEDİK | KARAR

KARAR TV'nin yeni programı Bi'Karar Ver'in ilk konuğu gazeteci-yazar Fehmi Koru oldu. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan başlıklarını yorumladı.

Çakır ile Oğur'un sorularını cevaplayan Koru, Bahçeli'nin KARAR yazarlarını hedef alan açıklamalarını eleştirdi, "MHP lideri, gazetecileri hedef alan açıklamalar yapıyor. Hükümetin büyük ortağı buna sessiz kalıyor. Onun etkisi altında kalan basın-yayın organları da buna uyum sağlıyor" dedi.

Koru'nun açıklamaları şöyle: 

"Beğenilmeyen gazetecilerin yazdırılmadığı veya televizyonlara çıkmalarının yasaklandığı, bir dönem hatırlamıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, liderlerinin ağzıyla, şu an gazetecileri hedef alan açıklamalar yapıyor. Hükümetin büyük ortağı buna sessiz kalıyor. Onun etkisi altında kalan basın-yayın organları da sessizliğe uyum sağlıyor.

Demokrat zihniyet olarak kendini geliştirememiş bir toplumuz. Fakat siyasiler bu zihniyete sahip olmamalı. Çünkü toplumu ilerletecek göreve sahip kişiler de siyasiler.

MHP'nin, iktidar üzerindeki etkisi büyük. Yeni ortaklık sistemi, koalisyondan daha değişik. Daha ağır bir şey. Aslında koalisyonlar, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için önemli unsurlardandır. Almanya'ya baktığınızda, sürekli koalisyonlarla yönetilen bir ülkedir mesela.

 'Keşke koalisyon olsaydı' dediğimiz dönemlerdeyiz. Şimdiki süreç çok belirsiz. AK Parti ve MHP, değerlerinden uzaklaşan bir ortaklık içinde. Kılıçdaroğlu'nun politikalarını başarılı buluyorum, sırf Kılıçdaroğlu 'Başarısız olsun' diye beklenmedik çıkışlar yapılıyor."

ÇAKIR VE OĞUR'DAN BAHÇELİ'YE TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine yönelik açıklamalarına Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, programda tepki gösterdi, ikili olayı görmezden gelen gazeteleri de eleştirdi. 

Oğur "Tek bir cümle yok, ülkenin şartlarını biliyoruz. Kimseden fazla bir beklentimiz yok. Fakat olan bir şeyi bu kadar saklamak..." dedi. Çakır da haberin Sözcü'de de olmadığını belirterek "Siyaset kutuplaştırmıyor sadece. Siyasetin nefret dilinden aydın kesimler de gayet memnun" ifadesini kullandı.

Çakır, şunları kaydetti: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı'na 'Ben dışarıda bisikletle rahat bir şekilde gezebiliyorum, sen gezebiliyor musun' demişti. Sadece İçişleri Bakanı'nın değil... Hepimizi güvenli bir şekilde, hayatlarımızdan endişe etmeden, gezebilmemiz lazım."

"TÜRKİYE BİR ORTA ASYA CUMHURİYETİ DEĞİL"

Oğur, aldığı mesajları hatırlatarak "Dünden beri çok sayıda mesaj aldık, insanlar 'Dikkat edin', 'Geçmiş olsun' mesajları attı. Niye geçmiş olsun deniliyor? Niye dikkatli olun deniliyor? Ne oldu ki bir partinin lideri, bizimle ilgili hakaret içeren tweet attı. Bu niye insanların 'Dikkatli olun' demesine neden oluyor? Bunu herkesin düşünmesi gerekir, bu böyle olmamalı" dedi.

Oğur şunları da ekledi: "Demokratik rejimlerde eğer bir siyasi parti kuruyorsanız, eleştirilere de tahammül etmek zorundasınız. Yoksa orası demokratik bir ülke olmaz. Nezaket sınırları içinde kalan eleştirilere kaba, sert, hakaretamiz sözlerle, tehditlerle cevap verilmemizi gerekir. Türkiye bir Orta Asya Cumhuriyeti değil. Ve olmayacak da. Bunu söylemek lazım."

Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin'in vefatı ile ilgili de Oğur "Türkiye çok önemli bir değerini, Prof. Dr. Nur Vergin'i kaybetti. Yine Türkiye çok fazla konuşmadı. Gördüklerini söylemekten çekinmedi, bu yüzden yalnız da kaldı" ifadelerini kullandı. 

"14 YILDIR ÇIKMAZ MI BİR GAZETECİNİN FAİLLERİ?"

Programda 14 yıl önce bugün katledilen gazeteci Hrant Dink de anıldı.

Elif Çakır, "14 yıl oldu, adalet hala yerini bulmadı. 14 yılda çıkmaz mı ortaya bir gazetecinin failleri?" diyerek 14 yıldır sonuçlanmaya davaya tepki gösterirken, Yıldıray Oğur da "Önce Ergenekon yaptı oldu, sonra FETÖ yaptı oldu. Gerçek ortalarda bir yerde ama... En son devlet memurlarının yargılandığı dava devam ediyor. Oradan da pek bir şey çıkmayacak gibi görünüyor. Çok küçük cezalar alacak, alanlar. Mesela onu tehdit eden MİT mensupları ifade vermeye gelmedi" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN