İsmail Saymaz'dan Muharrem İnce yorumu: O isimlerin İnce'yi övdüğü an bittiği andır | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ile Yıldıray Oğur'un günün öne çıkan haberlerini yorumladığı Bi'Karar Ver'e bu kez İsmail Saymaz, konuk oldu. Saymaz, CHP'den istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı: AK Parti için birbirine zıt meseleleri bile savunanlar, çıkar da bu kez Muharrem İnce'yi aynı hararetle savunurlarsa... İşte o zaman kötü olur. Bu kişilerin, Muharrem İnce'yi savunduğu an, Muharrem İnce'nin bittiği an olur. Ve buna dair emareler var.

MELEK GEDİK | KARAR

Bi'Karar Ver'in yeni haftadaki ilk konuğu İsmail Saymaz konuk oldu. Saymaz, CHP'den istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı: 

"Muharrem İnce, muhalif cenahta ısrarla Saray operasyonuna sokulmak isteniyor. O da ısrarla bu alandan çıkmak istiyor. Çünkü o tuzaklı alan işte... AK Parti için birbirine zıt meseleleri bile savunanlar, çıkar da bu kez Muharrem İnce'yi aynı hararetle savunurlarsa... İşte o zaman kötü olur. 

Bazı simalar var televizyonlarda, gazetelerde. Bu kişilerin, Muharrem İnce'yi savunduğu an, Muharrem İnce'nin bittiği an olur. Ve buna dair emareler var. Muharrem İnce'yi CHP'ye karşı savunmak... Bu Muharrem İnce'ye yapılabilecek en büyük; kötülük."

İnce'nin açıklamaları şöyle: 

"Fatih Altaylı, günlerdir 'Apo ile görüştü' diye linç ediliyor. Aynı programda Doğu Bey de vardı. Bakanlık ve aynı zamanda savcılık hakkında ağır ifadeler kullanılıyor, Bakanlık da çok rahatsız. Öte yandan Selçuk Özdağ, tweet ata ata soruşturmayı büyüttü.

Soma davasındaki mesele; verdikleri kararın içeriği: Patron, niye işçisinin ölmesini istesin? Bu tam eski, geleneksel 'Veren eli kırmamak lazım' bakışı. Bütün iş cinayetlerinin, Türkiye'de basit trafik kazasından bile aşağı görülmesinin mantığı bu. Ağayı, beyi, patronu kutsatma mantığı. Yahu insan, işçisinin ölümünü arzular mı canım?

Muharrem İnce, Millet İttifakı'nı ve İYİ Parti'ye vekil verilmesini doğru buluyor. Kendisine sordum, hatta parti içi muhalefet yaparken 'Neden HDP'lilere teşekkür etmediniz' diye de sormuştu. 

Muharrem İnce CHP tabanından oy alır, hatta yüzde 3-4 puan alır. Sadece ulusal tabandan da değil, cami cemaatinden de oy alabilir. Fakat tuzaklanmış yollar var... CHP tabanı çok canlı, AK Parti karşıtlığı konusunda anlaşırsanız CHP'lilerle her şeyi konuşabilirsiniz. Çok renkli bir taban, tabii ağırlıklı olarak seküler-milliyetçiler...

Hürriyet'ten istifa ettim, o noktaya getirdiler. 'Bana tweet atma' dediler. 'Başka programlara çıkma, hatta bizim televizyonlara çıkma' dediler."

Bi'Karar Ver'in ilk yarısında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, yazılı, görsel, dijital medyada günün öne çıkan haberlerini yorumladı.

"HERKES TEK BOYUTLU TV TARTIŞMALARINDAN SIKILDI"

Son dönemin popüler sosyal medya uygulamasından bahseden Çakır "Cluphouse çok demokratik bir ortam. Daha iktidar tarafından keşfedilmedi. Hatta bu alana ilk katılan lider Sayın Davutoğlu oldu" dedi.

Oğur, Cluphouse için şunları söyledi: "Farklı kesimlerden birçok insanı bir araya getiriyor, Twitter'da böyle bir ortam yok. Farklı fikirler aynı odada buluşabiliyor. Çünkü insanlar, TV'lerdeki tek boyutlu tartışmalardan sıkıldı."

İrfan Fidan'ın AYM üyeliğine de değinen Oğur "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kritik davalarının çoğu AYM'de. İrfan Fidan birçok kritik davanın başsavcıydı. AYM üyesi olması ile birlikte Fidan artık bu davalara bakacak" yorumunda bulundu.

"KİBİR VAR, HER ŞEY VAR..."

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir savcının aracına 'Arabayı koyduğunuz alan yol girişi bilginize' yazan kişinin gözaltına alınması ile ilgili konuşan Oğur, olaya sert sözlerle tepki gösterdi:

"Adalet Bakanı açıklama yaptı, HSK'nın bu konu ile ilgili soruşturma açacağını söyledi ama... Adalet Bakanı bir mesaj vermek istiyorsa, burada bir görevden alma olmalı. Yetki gaspı var, yetkisini şahsi amaçlar için kullanma var. Kibir var, her şey var. Yargı adına olmayan her şey var. Böyle mesajlar verilmezse, böyle devam eder." 

"OSMAN KAVALA'YA, AHMET ALTAN'A BİR ŞEY YOK"

"Avrasya Tüneli'ne de yüzde 26 zam geldi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'ye uçacaktı. Doğal gaza zam geldi, her şeye zam..." diyen Çakır da iki köşe yazısından örnekler verdi:

"Abdülkadir Selvi yazmış, 'Bu reformun adı bile güzel, sıradan insana dokunacak' diyor. Yani Osman Kavala'ya, Ahmet Altan'a bir şey yok. Onlar tabii ki sıradan insan değil... Mehmet Barlas, bugünkü yazısında 'Başkan Erdoğan, başkanlığında kabine toplanıyor' demiş ama... Bu sistemde kabine yok, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nde siyasi teknisyenler var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN