Özlem Gürses: Z kuşağı oğluma Siyaset Meydanı'nı inandıramadım | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un, yazılı, görsel, dijital medyada günün öne çıkan haberlerini tartıştığı Bi'Karar Ver'e bu kez gazeteci Özlem Gürses konuk oldu. Boğaziçi protestolarının siyasallaşmaması gerektiğini ifade eden Gürses, Z kuşağı ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu: Kendi oğluma bile inandıramıyorum. 18 yaşında, Z kuşağı. Siyaset Meydanı, 32. Gün gibi programlar olduğuna hiçbir şekilde inanmıyorlar. Gazetecilerin, siyasetçilere her soruyu sorabildiklerine...

MELEK GEDİK | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un, yazılı, görsel, dijital medyada günün öne çıkan haberlerini tartıştığı Bi'Karar Ver'e bu kez gazeteci Özlem Gürses konuk oldu.

Boğaziçi protestolarının siyasallaşmaması gerektiğini ifade eden Gürses, Z kuşağı ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu, "Kendi oğluma bile inandıramıyorum. 18 yaşında, Z kuşağı. Siyaset Meydanı, 32. Gün gibi programlar olduğuna hiçbir şekilde inanmıyorlar. Gazetecilerin, siyasetçilere her soruyu sorabildiklerine..."

Gürses'in açıklamaları şöyle:

"Boğaziçi meselesi adeta bir hikaye, bir kurgu gibi. Melih Bulu istifa eder mi? Bahçeli zaten destek vermişti, şimdi bir de Çakıcı mektup yazdı: Lütfen, istifa etmeyiniz. Türkiye'de İhale Yasası 197 kez değiştirildi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Rektör atama kararnamesi de İhale Yasası gibi sürekli değiştirildi. Şu an, en çok evlatlarımız için üzülüyorum.

"KEŞKE KAFTANCIOĞLU GİTMESEYDİ..."

Tamamen siyasetsizleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kaftancıoğlu keşke gitmeseydi diye düşündüm. Ya da Selahattin Demirtaş Edirne cezaevinden 'Gençler, sesiniz buraya geliyor' tweet'i attı. Keşke atmasaydı diye düşündüm. Çünkü Boğaziçi'ndeki mücadele alanının gençlere ait olduğunu düşünüyorum, öyle kalmalıydı.

Her şeyin siyasileştirilmesi meselesi, bizleri korkunç siyasi bir algoritmaya götürüyor. Ve o algoritma hiç şaşmıyor. Her seferinde ocular, bucular… Her seferinde iki kutup birbirine karşı. İktidara yönelik bir hamleye dönüşüyor. Polis ile gençleri de karşı karşıya getirmek çok yanlış. Polis de bu ülkenin bir evladı.

"BU DUYGUSAL KOPUŞ KORKUNÇ"

Dünyanın birçok ülkesine göç etmiş Türkler var. Biliyorum ki, kafalarının arkasında bir gün geri gelmek isteği var. Bu duygusal kopuş, korkunç bir şey. Bir devlet, kendi vatandaş ve gençlerine bunu yapmamalı.

Kendi oğluma bile inandıramıyorum. 18 yaşında, Z kuşağı. Siyaset Meydanı, 32. Gün gibi programlar olduğuna hiçbir şekilde inanmıyorlar. Gazetecilerin, siyasetçilere her soruyu sorabildiklerine..."

BOĞAZİÇİLİLER KARAR TV'DE ANLATTI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN