Soma'nın vebali yakanızı bırakmayacak | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ile Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tuttu. Haftanın son programına hiçbir tutuklu sanığın kalmadığı Soma davası damga vurdu: AK Parti, ülkenin her tarafını yollarla döşese de uzaya kadar yol yapsa da herkese saray niteliğinde evler yapsa da... Bu, 301 insanın vebali var ya... Bu vebal, bu hak ve adaletsizlik onların yakasını bırakmayacak.

MELEK GEDİK | KARAR

Elif Çakır ile Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tuttu. Haftanın son programına hiçbir tutuklu sanığın kalmadığı Soma davası damga vurdu. 

"UZAYA KADAR YOL YAPSANIZ DA..."

7 yıl süren davada hiçbir tutuklu sanığın kalmadığını vurgulayan Elif Çakır "301 insanın canı söz konusu, açık ve net bir şekilde söylüyorum. AK Parti, ülkenin her tarafını yollarla döşese de uzaya kadar yol yapsa da herkese saray niteliğinde evler yapsa da... Bu, 301 insanın vebali var ya... Bu vebal, bu hak ve adaletsizlik onların yakasını bırakmayacak" diye konuştu.

Yıldıray Oğur da son yaşananlara tepki göstererek "Burada çok açık ki, 7 yıl boyunca bu davaya yapılan müdahalelerde başka bir motivasyon olduğu anlaşılıyor. Bu madenin sahipleri kurtarılmaya çalışıldı. Bunu kim kurtarmaya çalıştı? Bu, güçlü insanların yapabileceği bir şey..." ifadesini kullandı.

"AY'A GİDELİM AMA..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Uzay Programı'ndaki açıklamalarını değerlendiren Çakır "Türkiye, Ay'a gitsin. Çok güzel. Ama Türkiye'nin elzem sorunları ile ilgili de kafa yorulması gerekiyor. Politikalar üretilmesi gerekiyor. Daha yeni işsizlik rakamları açıklandı" dedi.

"HOCA ADINA UTANDIM"

"Ay'a gitmek güzel ama insan kaynağımız umutlu değil. Gördüğünüz gibi elit değiller, sınavlara girip gelmiş insanlar. Çok yazık gerçekten, Boğaziçililerin hazırladığı videoyu izleyince çok üzüldüm. Çok samimi bir video. Daha hayatın başında bu gençler" diyen Yıldıray Oğur da rektör yardımcılığı görevini kabul eden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci İnci için "Gerçekten hoca adına utandım. Buna nasıl bir şey? İnsan böyle bir şeyi nasıl kabul eder? Fizik bölümünden iki öğrenci tutuklu, rektör yardımcısı da fizik bölümünden. Hayır diyemiyor, çünkü hayır demenin bir bedeli var" yorumunda bulundu.

Çakır da ekledi: "Boğaziçili gençlerin umutları aslında kalmamış. İstiyorum değil, istiyordum cümlesini kurmuşlar. Duygusal kopuşlar olmuş. Acı olan şu: Bunlar bu ülkenin insanları, bu ülkenin evlatları."

"BİR DE İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI..."

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın Boğaziçililere yönelik "Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" skandal sözleri de programda konuşuldu.

01-001.jpg

Serbetiyet'in paylaşımını hatırlatan Yıldıray Oğur "Bir üniversitenin ilahiyat fakültesi dekanı, Boğaziçi ile ilgili bir mesaj attı. Tabii, çok tepki olunca soruşturma açıldı. Fakat daha sonra Boğaziçi'ni kastetmediğini belirtti. Anlamıyorum, bir de ilahiyat fakültesi dekanı... "

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN