Mehmet Ocaktan: Kılıçdaroğlu iktidarın ayarlarını bozuyor | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile gazetelerin manşetlerini yorumladı. Programın ikinci yarısına konuk olan Mehmet Ocaktan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu: Sayın Kılıçdaroğlu ayarları bozuyor. Başörtüsü meselesinde Kılıçdaroğlu hemen cevap verdi, 'Bu çağda böyle bir şey olur mu?' dedi. Böyle cevap vermeseydi, Erdoğan bunu tepe tepe kullanırdı.

MELEK GEDİK | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile gazetelerin manşetlerini yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi ile ilgili açıklamalarına Yıldıray Oğur "Reform olarak ortaya konulan ekonomi modeli aslında acı reçete. Mesele artık hükümet medyası da ekonomiden şikayet ediyor. Herkes şikayet ediyor" yorumunu yaparken, Elif Çakır "Cumhurbaşkanı'nın ikinci bir açıklaması daha var. Erdoğan, 'Kapanan dükkan yok' diyor. Erdoğan, gerçekten bunlara inanıyor mu?" ifadelerini kullandı. 

"TROLLER BİLE ARTIK SAVUNAMIYOR"

Artık herkesin ekonomiden şikayetçi olduğunu belirten Oğur "Her şeyi savunan troller bile artık ekonomiyi savunamıyor. Mesela bir trol, çektiği videoda Tarım Bakanı'nı suçluyor. Fakat Erdoğan'a asla bir şey demiyor" dedi.

Sözcü gazetesinin manşetini okuyan Çakır "Sözcü gazetesi, bugün 'Mazide kalan hoşgörü' manşetiyle çıkmış. Şimdi böyle bir şey mümkün mü? Asla... Hoş, güzel bir nostalji yapmışlar" yorumu yaptı. 

Zaytung'un aşı haberinden de bahseden Çakır "Aşı ortalıkta yok ama Sağlık Bakanı aşı sahtekarlarına karşı uyarmış. Zaytung da bunu şöyle çevirmiş: Bakan Koca dolandırıcılara tepki göstermiş. Ortada aşı mı var? Dolandırıcılar ne zaman çıktı?" dedi.

Oğur da dış basında dikkat çeken bir haberi hatırlatarak "Türkiye ile İsrail arasında görüşmeler yapıldığı iddia ediliyor. İsrail'in de Türkiye'deki Hamas faaliyetlerinin bitirilmesini istediği ifade ediliyor. 'Türk hükümeti, Hamas'ın faaliyetlerini kısıtlamaya başladı' şeklinde bir haber de var bugün dış basında" haberini okudu. 

"ERDOĞAN TEPE TEPE KULLANIRDI"

Bi'Karar Ver'e bu kez KARAR yazarı Mehmet Ocaktan konuk oldu.

Türkiye'nin yönetilmez bir noktada olduğunu belirten Ocaktan, Kılıçdaroğlu'nun tavrına dikkat çekti: Sayın Kılıçdaroğlu ayarları bozuyor. Başörtüsü meselesinde Kılıçdaroğlu hemen cevap verdi, 'Bu çağda böyle bir şey olur mu?' dedi. Böyle cevap vermeseydi, Erdoğan bunu tepe tepe kullanırdı.

Ocaktan'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye, yönetilemez bir noktada. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi nedeniyle... Kimse artık Türkiye'nin yönetildiğini düşünmüyordur herhalde. Sayın Kılıçdaroğlu ayarları bozuyor. Başörtüsü meselesinde Kılıçdaroğlu hemen cevap verdi, 'Bu çağda böyle bir şey olur mu?' dedi. Böyle cevap vermeseydi, Erdoğan bunu tepe tepe kullanırdı.

Geçmişle kıyaslayınca daha geride olduğumuz bir dönemdeyiz. AK Parti'yi destekleyen gazetede 'Mussolini Yasası' diye manşet atmıştık. Şimdi tek satır haberini bile yapamazsınız.

Ekranlarda canhıraş FETÖ'yü savunanlar, şimdi FETÖ avcılığına başladı. Onlar, o zaman bir söz söylemeyi bile günah sayıyordu. Böyle siyasetçiler ve gazeteciler vardı."

Caz müziğini çok sevdiğini belirten Ocaktan, program sonunda ilahi de okudu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN