Yusuf Ziya Cömert: Kontrollü işe o kadar alıştılar ki...Reforma intibak edemeyecekler | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, günün öne çıkan haberlerini Bi'Karar Ver'de yorumladı. Çakır, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın kendisini aradığını belirterek "Söylediklerini paylaşmak isterim. 'Türkiye, ilk kez bir kırılmaya yaşadı. Mahalleler, eşikleri aşarak kınadılar' dedi" diye konuştu. Konuk Yusuf Ziya Cömert de iktidarın reform çabaları için "Bir ihtimal, iktidar reform yaparsa yargı reformlara intibak edemeyecek. O kadar alıştılar ki kontrollü işler yapmaya..." ifadesini kullandı.

MELEK GEDİK | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, günün öne çıkan haberlerini KARAR TV'nin yeni programı Bi'Karar Ver'de yorumladı.

Çakır, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın kendisini telefonla aradığını belirterek "Mithat Sancar 'geçmiş olsun' telefonu açtı. Söylediği bir sözü paylaşmak isterim. Oldukça önemliydi. 'Evet, başınıza gelenler affedilir bir şey değil. Çok kaygı verici bir şey. Fakat şöyle bir şey oldu. Türkiye, ilk kez bir kırılma anı yaşıyor. Mahalleler, kendi aralarındaki eşikleri aşarak bunu kınadılar. Bu açıdan bir birleştirici... Herkes kendi eleştirilerini bir kenara bırakıp olayda birleşti' dedi. Mithat Bey'in sözleri çok kıymetli şey" diye konuştu.

"ÇELİŞKİNİN UÇURUMU BÜYÜDÜ"

Yıldıray Oğur, Ankara'da Selçuk Özdağ ile 2 gazetecinin peş peşe saldırıya uğramasının 'adi suç' kapsamında değerlendirildiği ifade ederek sürece tepki gösterdi.

Oğur şunları kaydetti: "Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atandı, öğrenciler de protesto etti. Pek de şiddet olayı olmadı. O protesto bir anda terör faaliyetine çevrildi. Terör bu, terörist bunlar... Öğrencilerin evleri, ağır silahlarla basıldı. Ankara'da ise benzer eleştiriler yapan 3 kişi, bir gün arayla ve kalabalık gruplarla siyasi amaçla saldırıya uğradı. Bu asla organize suç olarak değerlendirilmiyor, adi suç olarak kabul ediliyor. Adi suç olunca da yaralamaya giriyor, o zaman da tutuklamaya gerek kalmıyor. Gerçekten çelişkinin uçurumu büyüdü."

İlk programın konuğu Fehmi Koru'nun ardından ikinci konuk KARAR yazarı Yusuf Ziya Cömert oldu. Cömert, iktidarın reform çabaları için "Bir ihtimal, iktidar reform yaparsa yargı reformlara intibak edemeyecek. O kadar alıştılar ki kontrollü işler yapmaya..." ifadesini kullandı.

"DAVA AVM YA DA PARA OLDU"

'Dava' kavramı ile ilgili de dikkat çeken sözler sarf eden Cömert, şunları kaydetti: "Özellikle dindar kesimin bir davası vardı. Bu davada, bugünün kelimeleri ile özetlemek gerekirse dini hayata özgürlük. İslam'ın bu memleketin gidişatında belirleyici bir rol alması ve ülke olarak yolunu bu şekilde çizmesi şeklindeydi. Fakat bunlar tahvil edildi, yüceltilen bütün değerler ya makama ya da paraya tahvil edildi. Bu da herkesin gözü önünde oldu. Dava işi o anlamda kalktı. Senin dava dediğin şey, AVM ya da birisinin cebindeki para oldu."

Yusuf Ziya Cömert'in açıklamaları şöyle: 

"Medyanın halini görmek açısından bu gazeteler önemli. Bazı şeyleri görüyorlar, bazılarını görmüyorlar. Muhalefeti mesela olabildiğince eleştiriyorlar. İktidarın yanlış işlerini... Nepotizm, usulsüzlük gibi yanlışlarını görmüyorlar. Çünkü buna inanmak istemiyorlar. Bir de Anadolu insanının hoşuna gidecek söylemleri var iktidarın. Mesela yedi düvele meydan okuyoruz diyorlar.

Dava için ya da davayı ön plana koyarak konuşmak isteyenler artık iyice azaldı. Çünkü olan-bitenden haberdar olanlar, artık meselenin dava olmadığını anlayacak malzemeye sahipler. Herkes kontrol altında. Konuşmak isteyenler de yeterince konuşamıyor.

Reform ihtiyacı ekonomik sıkıntılardan doğdu bence. Ekonomi dışında hukukta da reform lazım. Fakat reformun alameti yok. Türkiye, reform istikametinde gitmiyor. Nasıl bir şey çıkacak, inanın merak ediyorum. Bir ihtimal, iktidar reform yaparsa yargı reformlara intibak edemeyecek. O kadar alıştılar ki kontrolü işler yapmaya..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN