Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün saat 17:00’de toplanacak. Bakan Koca'nın toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında b ugün saat 17:00 da video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantıda koronavirüs vaka sayılarında artış, mutasyondaki son durumu, illerde alınan son tedbirler, aşılama programındaki süreç ve aşı tedariki konularının konuşulması bekleniyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca'nın açıklama yapması bekleniyor.

MUTASYON HER GEÇEN GÜN ARTIYOR      

Meclis'te dün gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonu virüsün arttığını belirterek şu ifadelere yer vermişti:

"Mutasyon her geçen gün artıyor. Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı. Mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlardan ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor.

Biontec-Pfizer aşısı muhtemelen önümüzdeki birkaç gün sonra başlayacak. Lojistikle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Biontec-Pfizer aşısının şu an Türkiye'ye geldiği doz miktarı 2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde de 4,5 milyona tamamlanmış olacak.''

DÜNKÜ VAKA SAYISI 37 BİNİ AŞTI

Sağlık Bakanlığı, 30 Mart Salı gününün koronavirüs hasta tablosunu açıkladı. Paylaşılan verilerine göre 235 bin 298 testin daha yapılmasıyla toplam test sayısı 38 milyon 338 bin 45’e ulaştı.

Son 24 saatte semptom gösteren bin 376 hastayla birlikte 37 bin 303 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3 milyon 277 bin 880’e çıktı. Can kaybı da 155 artarak 31 bin 385’e yükseldi.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI 

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana yeni vaka sayısı ilk kez 37 bini aşmış oldu. 

Türkiye’de en son 8 Aralık 2020 tarihinde 33 bin 198 vaka tespit edilerek vaka sayısında rekor artış gözlemlenmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN