PEC duyurdu: Binden fazla gazeteci Kovid-19'a yenik düştü

PEC duyurdu: Binden fazla gazeteci Kovid-19'a yenik düştü

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybeden gazeteci sayısı bini geçti. Türkiye'de de koronavirüs nedeniyle 22 gazeteci yaşama veda etti. Salgında en çok gazeteci ölümü, Latin Amerika ülkelerinde kayda geçti.

İsviçre'nin Cenevre kenti merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC) koronavirüs ile ilgili raporunu açıkladı. 

PEC'ten yapılan açıklamaya göre, salgın döneminde günde ortalama 2,5'ten fazla gazeteci Kovid-19'dan hayatını kaybetti.

TAM BİN 60 GAZETECİ ÖLDÜ

Kovid-19, 1 Mart 2020'den bugüne kadar en az bin 60 gazetecinin yaşamına mal oldu. Salgında en çok gazeteci ölümü 19 ülkede 611 ile Latin Amerika ülkelerinde kayda geçti. 

Asya'da 17 ülkede 183, Avrupa'da 19 ülkede (Türkiye ve Rusya dahil) 167, Afrika'da 16 ülkede 52 gazeteci ve Kuzey Amerika'da 2 ülkede 47 korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

SAVAŞTAN SONRA EN AĞIR KAYIP

Brezilya'da 172, Peru'da 138, Meksika'da 93, Hindistan'da 63 ve İtalya'da ise 51 gazeteci yaşamını yitirdi.

Açıklamada, Türkiye'de ise 22 gazetecinin Kovid-19'a yenik düştüğü kaydedildi.

Öte yandan PEC, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana medyadaki en ağır kayıpların Kovid-19 salgını nedeniyle meydana geldiğini belirtti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN