Bitlis'ten kahreden haber! Helikopter kazasında çok sayıda asker şehit oldu

Bitlis'ten kahreden haber! Helikopter kazasında çok sayıda asker şehit oldu

Son dakika haberi... Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinin Nemrut Dağı eteklerinde bir askeri helikopter düştü. Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, düşen helikopterdeki 11 personelin şehit olduğunu, 2'sinin de yaralandığını bildirdi.

Helikopter kazasında şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

k2.jpg

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Asil milletimizin başı sağ olsun."

k3.jpg

MSB ŞEHİTLERİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, şehit olan askerler şu şekilde:  

* Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy) 

* Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin) 

* Albay Şentürk Aydınyer (Kars) 

* Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra) 

* Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat) 

* Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale) 

* Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of) 

* Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar) 

* Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar) 

* Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) 

* Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya)  

Açıklamada yaralananların ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) olduğu ifade edildi. 

ERDOĞAN AKAR'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Akar'dan bilgi aldı. Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Erdoğan, şehitlere rahmet, ailelere ve TSK'ye başsağlığı diledi. 

Erdoğan daha sonra, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. 

7a22b1a8-1dae-42bf-861c-b71da1a1d773.jpg

KAZA BÖLGESİNE GİDEN BAKAN AKAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Kazanın yaşandığı bölgeye giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ile Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti. 

Burada olaya ilişkin açıklama yapar Akar, “İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor” dedi. 

88f10516-95ae-4ea2-805c-d61ee0698742.jpg

ŞEHİT KOMUTAN’IN FOTOĞRAFLARI DUYGULANDIRDI

Kaza sonrası sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın şehit ailelerini teselli ederken çekilen görüntülerine yer verildi.

 

 

k45.jpg

LİDERLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

9 askerin şehit olduğu haberinin ardından liderler sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayınladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bitlis'ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bitlis Tatvan’da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman evlatlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…

 

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Milletimizin başı sağ olsun! Tatvan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bitlis'te meydana gelen askeri helikopter kazasını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kazada hayatını kaybeden 9 şehidimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

 

BAHÇELİ: VATAN SAĞ OLSUN 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bingöl'den Bitlis'e gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. 

Bahçeli, şunları kaydetti: 

"Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Rabbim'den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun." 

DOĞAN: ŞEHİT ASKERLERE RAHMET DİLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Doğan, kaza sonrası "Tatvan'da düşen helikopterde şehit olan Korg. Osman Erbaş ve askerlerimize rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

BAYRAKTAR: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN 

Selçuk Bayraktar, şehit komutanla daha birlikte yer aldığı kareyi paylaşarak şu ifadelere yer verdi: 

2010'da SİHA'larımızı gelişimi sırasında bölgede tanıştığım Osman Erbaş Paşamız ve kahraman askerleri #Bitlis'deki helikopter kazasında şehadete ulaştı. 

Allah Şehitlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin. 

Milletimizin başı sağ olsun.

 

 

NATO'DAN TAZİYE MESAJI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu arayarak helikopter kazasında hayatını kaybeden askerler için taziyede bulundu.  

k1.jpg

GÖRGÜ TANIĞI KAZA ANINI ANLATTI

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu. Kaza anını anlatan Davut Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN