Boğaziçili akademisyenler rektörlüğe sırtını döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine, 2015'te AK Parti milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu atamasının yankıları sürerken, üniversitedeki öğretim görevlileri devir teslim törenini rektörlük binasına sırtını dönerek protesto etti.

SEDA ÇAKIR | KARAR

2015 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına tepkiler sürüyor. Üniversiteliler, "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganıyla kararı protesto ederken, birçok akademisyen de atamanın bilimsel özerkliği hiçe saydığını savunuyor.

untitled-1.jpg

AKADEMİSYENLER REKTÖRÜĞE SIRTINI DÖNDÜ

Prof. Dr. Melih Bulu'nun görevi devralacağı devir teslim törenine tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri de cübbeleriyle rektörlük binasına sırtını döndü

whatsapp-image-2021-01-05-at-12-13-48.jpg

Protestoya öğrenciler de katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde akademisyenlerin eylemi sürüyor.

Üniversite dışında da polisler bekliyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci kartı olanlar dışında kimse alınmıyor.

photo-2021-01-05-12-19-35.jpg

'ÖĞRENCİLERİMİZİ SERBEST BIRAKIN'

Akademisyenler, protestonun ardından pazartesi günkü eylem sebebiyle gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Öğrencilerin yaptığı canlı yayına katılan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bunun başarmanın başka yolu yok” diye konuştu.

Atamaya yönelik protestolarda tüm Türkiye’den öğrencilerin desteklerini hissettiklerini ve pes etmeyeceklerini söyleyen Mungan, “Mücadeleye devam edeceğiz. Kolay bir mücadele olmayacak. Okul bunu 80’li yıllarda askeri cuntada da da yaşamıştı. Çok öfkeliyiz” diye konuştu.

MELİH BULU KİMDİR? 

17 Ocak 2020'de Haliç Üniversitesi rektörlüğüne atan Melih Bulu, bu görevde bir yılı dolmadan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 1992 yılında tamamlayan Bulu, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yaptı.

Haliç Üniversitesi'nde yer alan öz geçmişine göre, TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 programlarında çalıştı.

Bulu 2009 yılında tam zamanlı olarak başladığı akademik kariyerinde İstinye Üniversitesi'nin de kurucu rektörlüğü görevini yaptı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü Bulu'nun bu seviyede üçüncü görevi olacak.

Bulu'nun asıl tartışma yaratan kariyeri ise siyasi alanda oldu. 2002'de AK Parti Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu olan Bulu, 2015'te AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı olarak seçimlere katıldı.

Bulu, Twitter profilinde yeni görevini gösteren bir değişim yaptı.

Daha sonra eleştirilere yaptığı açıklamayla yanıt veren Bulu, "Boğaziçi'nin taraf olmadığı problemlere malzeme yapılması en çok Boğaziçi'ne zarar verir. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN