Bozdağ'dan konsoloslara Twitter'dan tepki: Hadlerini aşıyorlar

Bozdağ'dan konsoloslara Twitter'dan tepki: Hadlerini aşıyorlar

Adalet Bakanı Bozdağ, MİT TIR'ları davasında yargılanan gazeteciler Can Dündar ve Erem Gül'e destek için duruşma salonuna giden konsoloslara tepkisini Twitter'dan verdiği mesajla dile getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek için duruşma salonuna giden konsolosların yetkilerini aştığını ve Türk yargısını etkilemeye çalıştığını ileri sürerek bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı "MİT tırları davası"na ilişkin açıklama yaptı.

Bozdağ, "Bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini/hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez. Konsolosların bu tavrı tartışmasız adil yargılamaya ve yargı görevi yapanlara baskıdır. Bu, hukukumuzda suçtur ve asla kabul edilemez" dedi.

'YARGI GÖREVİ YAPANLARA KİMSE KARIŞAMAZ'

"Görülen davada hukuka aykırı karar vermesi, işlem tesisi için yargı görevi yapanı, hukuka aykırı etkilemek için sözlü, yazılı beyan da suçtur. Yargı görevi yapanın görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanmak da suçtur. CHP/HDP'li bazı vekillerin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin görevine müdahalesi, yargılamayı/yargı görevi yapanı etkileme, yargı görevini engelleme suçudur. Anayasa ve kanunlara aykırı olarak mahkemeyi ve yargı görevi yapanları baskı altına almaya yönelik bu tutum, asla ve asla kabul edilmez

Anayasaya göre, hiçbir organ, makam, merci veya kişinin, mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağını vurgulayan Bozdağ, yine anayasaya göre, derdest dava hakkında TBMM'de yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamayacağını, görüşme yapılamayacağını, beyanda bulunulamayacağını ifade etti.

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN