Dışişleri Bakanlığı konsoloslarla ilgi rahatsızlığı ilgili ülkelere iletti

Dışişleri Bakanlığı konsoloslarla ilgi rahatsızlığı ilgili ülkelere iletti

Dışişleri Bakanlığı MİT TIR'ları duruşmasına katılan konsoloslarla ilgi rahatsızlığı ilgili ülkelere iletti.

MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek vermek için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan konsoloslara Ankara'nın tepkisi resmiyete döküldü. Dışişleri Bakanlığı konsoloslorla ilgi rahatsızlığı ilgili ülkelere iletti.

DUYULAN  RAHATSIZLIK İLETİLDİ

Konsolosların MİT tırları davasına katılması ve fotoğraf paylaşması üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından "Duyulan rahatsızlık ülke temsilciliklerine iletilmektedir" açıklaması  yapıldı.
 
BAĞIMSIZ YARGIYA MÜDAHALE
 
Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT TIR'ları davasını izleyen diplomat hakkında yaptıkları açıklamada "Bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek tavırlardan duyulan rahatsızlık ilgili ülke temsilciklerine iletilmektedir" dedi.
 
KİMLER İZLEMİŞTİ?

Duruşmayı, İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner, Fransa Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach, Almanya Parlamentosu'ndan Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, Almanya Büyükelçisi ile İtalya ve Hollanda başkonsolosları izlemişti. 

BOZDAĞ: HADLERİNİ AŞTILAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Dündar ve Gül'e destekiçin duruşma salonuna giden konsolosların yetkilerini aştığını ve Türk yargısını etkilemeye çalıştığını ileri sürerek bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtmişti..

ERDOĞAN: SİZ KİMSİNİZ?

Duruşmayı izleyen konsoloslara daha önce yaptığı açıklamada, 'siz kimsiniz' sözleri ile tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepkisini bugün de sürdürdü ve 'Başka yerde olsa bu eylemi yapan konsolosları bir gün barındırmazlar' ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN