Can Dündar'ın mal varlığına el konuldu

Can Dündar'ın mal varlığına el konuldu

Son dakika haberi... MİT tırlarının durdurulması davasında yargılanan Can Dündar'ın mal varlığına el konulmasına karar verildi.

Firari gazeteci Can Dündar, 29 Mayıs 2015 günü "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" başlığıyla bir haber yayımlamış ve haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait tırlarla Suriye'deki gruplara silah sevk edildiğini iddia etmişti. Hakkında açılan soruşturma sonrası Almanya'ya firar eden Can Dündar, kendisine verilen 15 günlük süre içerisinde ülkeye geri dönmedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada bugün kararını açıklandı. Karara göre, firari sanık Can Dündar kaçak sayılacak ve kendisine ait gayrimenkullere el konulacak.

RADYO VE SİTESİ DE ERİŞİME KAPATILMIŞTI

Daha önce de hakkında yakalama kararı bulunan firari gazeteci Can Dündar’ın internetten yayın yapan radyosu ve internet sitesi RTÜK’ün şikayetiyle mahkeme tarafından erişime kapatılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Şubat 2015'te Cumhuriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Dündar'ın, bu gazetede 29 Mayıs 2015 tarihinde kendi imzasıyla yayınlanan MİT Tırlarındaki silah haberi büyük yankı uyandırmış ve gazeteci bu haber nedeniyle tutuklanıp yargılanmıştı.

Yargılama sonucunda casusluk ve hükûmeti ortadan kaldırma suçlamalarından beraat eden Dündar, devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan ceza aldı. Davanın temyiz sürecinde tutuksuzluğu devam eden gazeteci, can güvenliği endişesiyle Almanya'ya gitti. Dündar, Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrılmış; aynı gazetede köşe yazarlığına devam edeceğini açıklamıştı. 31 Ekim 2016 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN