Çanakkale milletvekili aday listesi | 24 Haziran seçimleri

Çanakkale milletvekili aday listesi | 24 Haziran seçimleri

Çanakkale milletvekili aday listesini haberimizden görebilirsiniz. 24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekili adayları YSK'ya sunuldu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti milletvekili aday listesini ve seçimlerden son gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Çanakkale milletvekili aday listesini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 24 Haziran seçimleri için geri sayım başladı. Siyasi partiler hazırlıklarını sürdürürken milletvekili aday listeleri de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edildi. Peki Çanakkale milletvekili adayları kimler? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Çanakkale milletvekili aday listesini sitemizden görebilirsiniz. İşte Çanakkale milletvekili aday listesi ve tüm detaylar.

ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ AÇIKLANDI

AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bülent Turan

Jülide İskenderoğlu

Furkan Sezer

Fırat Akgün

CHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Muharrem Erkek

Özgür Ceylan

Metin Ümit Ural

Songül Şentürklü

MHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

EVREN YALÇIN

NECİP FAZIL BAYRAM

ALİYE ERTOPÇU

ARDA BOZKURT

İYİ PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

RIDVAN UZ

İSMET BALKAN

İKBAL AYTAÇ

MEHMET TAMER ERGÜN

SAADET PARTİSİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

MUHARREM HOŞGÖR

MUHAMMED ERER

FATMA FUNDA

ALİ ALGÜL 

HDP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

BÜLENT KÖREĞİ

1 KASIM VE 7 HAZİRAN 2015 SEÇİM SONUÇLARI

18-05/23/anakkale.jpg

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİN ONAYLANMASI

YSK'nın seçim takvimine göre geçici milletvekili aday listeleri 26 Mayıs tarihinde resmi gazetede yayımlanacak. Bunun ardından YSK geçici aday listelerine olan itirazları inceleyecek.

Tüm illerdeki milletvekili adaylarının kesin listesi ise 30 Mayıs günü resmi gazetede yayımlanacak. Birleşik oy pusulaları da basılıp pusuluların ilgili birimlere dağıtılmasına başlanacak.

OY VERME SÜRECİ

YSK'nın takvimine göre gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemleri 7 Haziran Perşembe günü başlayacak. Yurtdışında oy verme işlemleri 19 Haziran Salı günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığının seçiminin 2. tura kalması durumunda yurtdışında oy verme işlemleri 30 Haziran'da başlayacak ve 4 Temmuz'da sona erecek. Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde, köylerinde vatandaşlar 24 Haziran günü sandığa gidecekler ve hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda tamamlanmazsa 8 Temmuz Pazar günü ikinci tur oylaması için vatandaşlar yine sandığa gidecekler.



AK PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

CHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

MHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İYİ PARTİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

SAADET PARTİSİ ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN