Ceyhan Belediyesi'ne 'rüşvet' operasyonu... Çok sayıda şüpheli için gözaltı kararı

Ceyhan Belediyesi'ne 'rüşvet' operasyonu... Çok sayıda şüpheli için gözaltı kararı

Adana'da şafak vakti Ceyhan Belediyesi'ne 'rüşvet' baskını düzenlendi, 23 şüpheli için de yakalama kararı çıkartıldı.

Adana'nın Ceyhan Belediyesi'nde rüşvet aldıkları öne sürülen, mazbatası Mart ayında iptal edilen eski belediye başkanı Kadir Aydar'ın da olduğu 23 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 

Belediye binası ve şüphelilerin adreslerinde arama yapan ekipler, eski başkan Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu şüphelileri gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 23 şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

01-001.jpg

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da yapılan yazılı açıklamada, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap iddialarıyla 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Şüphelileri yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon düzenlediği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Ceyhan Belediye Başkanının talimatlarıyla aralarında Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü G.D.D'nin de bulunduğu belediyede görevli bir kısım şüphelilerin, ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Şüpheliler hakkında 5 Şubat'ta iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararı alındığı, soruşturma  kapsamında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde kolluk güçlerince, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap suçlarından bugün eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Aralarında iş insanları ve kamu görevlilerinin de olduğu 23 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

basliksiz-1-005.jpgAdana'nın Ceyhan ilçesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturmasında görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

YSK'DAN KADİR AYDAR'A RET

Yüksek Seçim Kurulu, 26 Mart'ta Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle mazbatasınının iptaline karar vermişti.

01-002.jpgYSK, Mart ayında adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle Kadir Aydar'ın mazbatası iptal etmişti. 

Seçilmesine engel adli sicil kaydının bulunduğu gerekçesiyle Kadir Aydar'ın belediye başkanlığına yapılan itiraz, YSK'nin gündemine gelmişti.

YSK, Aydar'ın seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu ve seçilme yeterliliği şartını taşımadığı gerekçesiyle mazbatasını iptal etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN