Cuma namazı ne zaman cemaatle kılınacak? Cuma namazı kılınacak camiler

Cuma namazı ne zaman cemaatle kılınacak? Cuma namazı kılınacak camiler

Türkiye’de de görülen koronavirüs (Corona virüs) pandemisinin ardından 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Bilim Kurulu Üyelerinin tavsiyesinin ardından Diyanet, camilerde toplu şekilde namaz kılınmasını yasaklamıştı. Peki şimdi Cuma namazı ne zaman cemaatle kılınacak? İşte Cuma namazı kılınacak camiler…

Diyanet’in aldığı bu kararın ilk hafta içerisinde vatandaşlar arasında büyük mahzunluk yaşandığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, en azından temsili olarak tedbirler alınarak her hafta belli camilerde Cuma namazının kılınacağını açıklamıştı. Peki Cuma namazı ne zaman cemaatle kılınacak? Tüm bilgiler karar.com’da…

CUMA NAMAZI NE ZAMAN CEMAATLE KILINACAK?

Evlerde, eşler ve çocuklarla birlikte her Müslümanın teravih namazını kılabileceğine işaret eden Erbaş, evde yaşananlar içerisinden bir karantina olmaması durumunda namazların cemaatle kılınmasının hayırlı olacağını kaydederek, Cuma namazlarına ara verilmesiyle büyük bir mahzunluk yaşandığını bildirdi.

Koronavirüs (Kovid-19) tehdidinin devam etmesi durumunda Cuma namazları da dâhil olmak üzere Ramazan ayındaki teravih namazlarının da kılınmayacağını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu süreçte vatandaşlarının evlerini mescit şeklinde kullanması gerektiği çağrısında bulunarak, ibadetlere riayet edilmesi gerektiği vurguladı.

Sağlığın öneminden bahseden Erbaş, 16 Mart tarihinden itibaren tüm camilerde bu süreç bitinceye dek, Cuma namazlarına ara verildiğini anımsatarak, ilk hafta içerisinde büyük bir mahzunluk yaşandığını söyledi. O dönem Cuma namazlarının hiç olmazsa bir yerde temsili olarak kılınması talebinin geldiğini kaydeden Erbaş, bu topraklarda asırlardır Cuma namazının kılınmadığına şahit olunmadığını vurguladı.

CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER

Bundan dolayı temsili olarak bir yerde Cuma namazının kılındığını ve milletin de bunu görüp, televizyondan izleyip, hutbeyi dinlemelerini bu şekilde en azından milletin mahzunluğunun alınabileceğini düşündüğünü belirten Erbaş, bazı değişik camilerde yine sosyal mesafe korunarak ve tedbirler alınarak Cuma namazının kılınacağını bildirdi.

Erbaş, İslam inancına göre, yangın, deprem, salgın hastalıklar ve sel sebebiyle hayatını kaybedenlerin hükmen şehit olarak kabul edildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN