Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü ne açıklayacak? Erdoğan'ın açıklayacağı müjde nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü ne açıklayacak? Erdoğan'ın açıklayacağı müjde nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ankara'da güneş teknolojileri fabrikasının açılışında yaptığı 'müjdeli haber' açıklaması kamuoyunda merak uyandırdı. Erdoğan'ın, koronavirüs (corona virüs) hastalığı vakalarında artış yaşansa da salgının Türkiye'de kontrol altında olduğunu dile getirmesinin ardından 'Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak' sözleri, 'Erdoğan covid-19 aşısını açıklayacak' yorumlarına neden oldu. Öte yandan, Cumurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Karadeniz'de 'enerji kaynağı' bulunduğuna ilişkin yabancı kaynaklı haberlerin gelmesi, Erdoğan'ın cuma günü 'Türkiye'nin petrol veya doğalgaz yatağı bulduğunu' kamuoyuyla paylaşacağı olarak değerlendirildi. Bazı kaynaklar ise her iki haberin de doğru olduğu ve cuma günü açıklanacağı iddia edildi. İşte, Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin detayları...

'Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü ne açıklayacak?', 'Erdoğan'ın açıklayacağı müjde nedir?', 'Karadeniz'de ya da Akdeniz'de petrol mü çıktı doğalgaz mı bulundu?', 'Türkiye koronavirüs aşısını buldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cuma günü bir müjde vereceğiz, yeni bir dönem açılacak" sözlerinin ne olduğu kamuoyunda merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Türkiye'nin ekseni değişecek" dediği müjdeli haberin bir iddiaya göre, Karadeniz veya Akdeniz'de bulunan petrol ya da doğalgaz kaynağı olduğu, diğer iddiaya göreyse corona virüsü aşısının bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Detaylar haberimizde...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAYACAĞI MÜJDE NE?

Euronews'te yer alan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjdenin Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı olduğu belirtildi.

Bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni'nin 35 personeli bulunuyor.

Bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor. Ancak edinilen bilgilere göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.

ENERJİ KAYNAĞI KARADENİZ'DE Mİ YOKSA AKDENİZ Mİ?

Euronews'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak, konuyla ilgili çıkan benzeri haberlerle ilgili olarak 'gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini' de kaydetti.

Hidrokarbonların birçok çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerin bazıları endüstriyel bakımdan önemli. Örneğin metan tabii gazların temel maddesi. Benzin hidrokarbonlar karışımı olduğu gibi benzen, naftalin ve asetilen de birer hidrokarbon.

TÜPRAŞ'IN HİSSELERİ YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Müjde vereceğiz" açıklamasından sonra da Tüpraş ve Petkim hisselerinde sert yükselişler yaşandığı gözlemlendi. Güne eksi seviyelerde başlayan Tüpraş hisseleri Erdoğan'ın açıklamasının ardından yüzde 8,58 sıçrama yaparak 86,70 liraya yükseldi.

İKİNCİ MÜJDE KORONAVİRÜS AŞISI OLABİLİR

Bunun yanı sıra edinilen bir diğer bilgi de Türkiye'nin covid-19 (corona virüsü) aşısı için Rusya ile yoğun temas içerisinde olduğu ve iki ülke arasında bir aşı protokolü imzalanmasına çok yakın olunduğu yönünde.

Buna göre Türkiye'nin Rus aşısını alan ilk ülke olması bekleniyor. Bununla birlikte aşı üretiminin bir bölümünün de Türkiye'de gerçekleştirilmesi söz konusu.

"TÜRKİYE'NİN EKSENİ DEĞİŞECEK"

Canlı yayında 'müjde' hakkındaki soruyu yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hiçbir ayrıntı vermedi. Albayrak, konu hakkında şunları söyledi: "Türkiye için bir eksen değişikliği olacak. Önemli bir haber olacak. Türkiye açısından çok daha güzel günler bizi bekliyor. Cumhurbaşkanımızın söylediğinin ötesinde bir kelime daha söylemek doğru olmaz. Cumayı bekleyelim."

ERDOĞAN'IN AÇIKLAYACAĞI MÜJDELİ HABER PETROL MÜ YOKSA DOĞALGAZ KAYNAĞI MI?

ERDOĞAN'IN AÇIKLAYACAĞI MÜJDELİ HABER KORONAVİRÜS AŞISI MI?

YENİLENEBİLİR ENERJİYE YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu. Ankara'da kurulan Türkiye'nin ilk, Avrupa ve Orta Doğu'nun tek entegre güneş paneli üretim fabrikası olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nin kendisi için farklı bir yeri olduğunu dile getiren Erdoğan, organize Sanayi Bölgesi'nin temelini kendisinin attığını hatırlattı. Erdoğan, firmaların dünyaya açılımında üretim ile beraber tasarımın, yenilikçiliğin de öne çıktığı bir dönemde yaşandığına işaret ederek "Artık sadece üretmek, sadece ürettiğini iç piyasa ve yurt dışına satmak yetmiyor. Şirketlerimizin üretim ile beraber inovasyona, araştırma geliştirme faaliyetlerine de ağırlık vermesi gerekiyor. Tesisimizin 100 mühendis ve araştırmacının çalışacağı modern bir araştırma geliştirme merkezi ile desteklenmiş olması bu bakımdan takdire şayandır" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRECİ VE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ TESİSİ ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ"

Konya Karapınar'daki 1000 megavatlık güneş enerjisi santralinin de devreye girmesiyle Türkiye'nin bu alanda muhteşem bir tesise kavuşacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Toplam yatırım bedeli 1 milyar doları bulan, 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğündeki bu santralle hem 2 milyon vatandaşımızın yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak hem de yıllık 2 milyon ton fosil ve karbondioksit salınımını engellemiş olacağız. Ayrıca güneş panelleri ve bileşenlerine harcadığımız milyonlarca dolarlık ithalatın da önüne geçeceğiz. Böylece her açıdan çevreci, modern, sektörün öncüsü olacak bir tesisi daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşayacağız. Bir kez daha Kalyon Holdingi yatırımlarından dolayı tebrik ediyor, her iki tesisimizin de şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"KORONAVİRÜS SALGINI KONTROLÜMÜZ ALTINDADIR"

Erdoğan, dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle yatırımlar durmuşken Türkiye'nin özel sektörü ve kamu kurumlarıyla özgün bir yol izlediğini belirtti. Salgın sürecinde salgınla mücadelenin sekteye uğramadığını, başka ülkeler gibi yatırımları durdurma kararı almadıklarını belirten Erdoğan, "İnsanımızın sağlığından taviz vermeden, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden, ekonomimizi yeniden büyüme trendine sokmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE PETROL YA DA DOĞALGAZ VAR MI?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN