Davutoğlu: Bahçeli'den ilk kez makul bir şey duydum

Konya'da konuşan Davutoğlu, Bahçeli'nin Siyasi Etik Yasası ile ilgili sözlerini hatırlattı, MHP liderine seslendi: Sayın Bahçeli'nin son dönemlerde yaptığı en doğru açıklamaydı. Bugün kongrede yaptı. İlk kez Bahçeli'den biraz makul bir şey duydum. Dedi ki: Siyasi Etik Yasası çıkmalıdır. Peki, biz dediğimizde siz neredeydiniz?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Akşehir 1. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskılarını bir kez daha dile getiren Davutoğlu "Her fırsatta Türkiye'de milliyetçilik taslayanlar... Şimdi onlara sesleniyorum: Eğer Çanakkale savaşından bir şey öğrenmişseniz, eğer İstiklal Marşı'nı doğru dürüst idrak etmişseniz Uygur Türklerinin feryadına asla sessiz kalamazsınız" dedi. 

Davutoğlu, Bahçeli'nin Siyasi Etik Yasası ile ilgili sözlerini hatırlattı, MHP liderine seslendi: "Sayın Bahçeli'nin son dönemlerde yaptığı en doğru açıklamaydı. Bugün kongrede yaptı. İlk kez Bahçeli'den biraz makul bir şey duydum. Dedi ki: Siyasi Etik Yasası çıkmalıdır. Peki, biz dediğimizde siz neredeydiniz?"

HDP'ye açılan davaya da tepki gösteren Davutoğlu "Parti kapatmalar... Kapatma teşebbüsleri, Meclis'te milletvekili manzaraları. Bizim istediğimiz Türkiye, bu değil. Kim ne söylerse söylesin, kim ne düşünürse düşünsün" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çanakkale sadece bizim değil mazlum milletlerin savaşıdır. Bütün bir gönül coğrafyası birlikte hareket etti. Her fırsatta Türkiye'de milliyetçilik taslayanlar... Şimdi onlara sesleniyorum: Eğer Çanakkale savaşından bir şey öğrenmişseniz, eğer İstiklal Marşı'nı doğru dürüst idrak etmişseniz Uygur Türklerinin feryadına asla sessiz kalamazsınız.

Türk varlığına en büyük tehdit Türkçenin doğduğu memleket olan Kaşgarlı Mahmut'un Kaşgar'ındadır. Yusuf Has Hacib'in Doğu Türkistan'ındadır. Urumçi'dedir. Doğu Türkistan'da bu ıstırap yaşanırken teşkilatlarımız; doğudan batıya her yerde imza toplarken, orada Türkçe konuşması, selam alıp vermesi yasaklanan, kadınların namusları tehdit altındayken bize milliyetçilik dersi vermeye kalkanlar riyakardır.

"KÖTÜ BİR TÜRKÇE İLE İSTİFA ETTİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Türk devlet geleneğinde görülmemiş bir nezaketsizlikle ve nezaketsizliğin en büyüğünü de kayınpederine yaparak Instagram'dan kötü bir Türkçe ile istifa etti. Türk varlığını savunanlar önce kendi çocuklarına, damatlarına Türkçe öğretsin.

Sayın Selçuk Özdağ'a alçakça saldıranlar iki hafta gözaltında tutulup serbest bırakıldılar ama birçok gazeteci yıllardır neredeyse sadece fikirlerini ifade ettikleri için baskı altına alınıyor. 

"EN AĞIR FAİZ BU DÖNEMDE YAŞANIYOR"

Bugün Merkez Bankası faizleri yüzde 17'den 19'a çıkardı. Şu anda dünyada faizler yüzde 1 civarında. Sayın Cumhurbaşkanı şu anda ekonomik reform paketi uygulayacağına eski sözlerine bir baksın. Son dönemde Cumhurbaşkanı'nın faiz lobisinden bahsettiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü, Cumhuriyet tarihinin en ağır faizi bu dönemde yaşanıyor. Geçen sene Türk ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü diye seviniyorlar. Halbuki ekonomi yüzde 1,8 büyürken en büyük payı yüzde 21,8 ile faiz lobisi diyebileceğimiz rantiye çevreleri sağladı.

Ben başbakanlık yaparken enflasyon yüzde 6 idi, üretici enflasyonu yüzde 3'tü. Faiz yüzde 7 idi. Dünyada da faizler yüzde 6 civarındaydı. Sayın Cumhurbaşkanı faizciler diye bizi itham ediyordu. Şu anda Türkiye'nin son kaynakları faiz lobisine feda ediliyor.

ŞAŞIRTAN BAHÇELİ ÇIKIŞI

Ona muhtar bile olamaz demişlerdi, millet istedi Cumhurbaşkanı oldu. Bize ne yasak uygularsanız uygulayın, bize saldırı yapan çeteleri korursanız koruyun. Bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok sadece milletin muhabbetine ihtiyacımız var. Halktan fedakarlık isteyenler önce kendileri fedakarlık yapacak. Şimdi fark etti, diyor ki; Kamuda bir kişi bir yerde bulunduktan sonra sadece bir yerden daha yönetim kurulu üyeliği alacak. Günaydın.

Bahçeli dedi ki; Siyasi Partiler Yasası değişmelidir. Eğer iktidardakiler Seçim Yasası'ndan bahsetmeye başlamışlarsa korkmaya başlamışlardır. Şimdi bir formül arıyorlar. Hangi formülü bulursanız bulun. Siz gideceksiniz biz geleceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN