Davutoğlu'dan Merkel'e 'Erdoğan klibi' sorusu

Davutoğlu'dan Merkel'e 'Erdoğan klibi' sorusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile yasadışı göç konusunu görüştü. Ayrıca, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik son olarak devlet televizyonu ZDF'de yayınlanan 'Neo Magazin Royale' programında Jan Böhmermann tarafından okunan ve içinde hakaret içeren cümleler geçen şiiri sordu. Merkel, metnin bilinçli olarak hakaret amacıyla yazıldığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Welt Online’de yer alan Hükümet Sözcüsü Seibert’in ifadelerine göre, Merkel ile Davutoğlu görüşmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik son olarak devlet televizyonu ZDF’de yayınlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Jan Böhmermann tarafından okunan hakaret içerikli şiir de ele alındı. Görüşmede her iki liderin de sözkonusu şiirin bilinçli olarak yayınlandığı konusunda mutabık kaldıkları belirtti. Ayrıca Merkel, hakaretler içeren şiirin sözlerinin kabul edilemeyeceğini çok açık bir dille vurguladı. Başbakan Merkel metni yayınlayan kanalın programı kaldırdığını söyledi. 

MERKEL'DEN SERT TEPKİ

NE OLMUŞTU

Önce devlet televizyonu NDR'nin "Extra 3" adlı programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine eleştirel bir video klip yayınlandı. Türkiye, Alman büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı. Alman büyükelçinin Türk Dışişleri’ne çağrılması Alman kamuoyunda yoğun tartışma yarattı. Ardından kabare sanatçısı Jan Böhmermann ZDF kanalında Erdoğan’a ağır hakaretler içeren bir şiir yayınladı. ZDF kanalı, programı yayın ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle yayından kaldırdı.

Merkel ve Davutoğlu görüşmesinde bugün uygulamaya konulan Türkiye-AB arasındaki sığınmacılar anlaşmasının da ele alındığı bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN