DEVA Partisi'nden Halk TV ve Tele 1 için verilen yayın durdurma kararına sert tepki

DEVA Partisi'nden Halk TV ve Tele 1 için verilen yayın durdurma kararına sert tepki

DEVA Partisi'nden Halk TV ve Tele1’e verilen 5 günlük yayın durdurma cezasına tepki geldi. Yapılan yazılı açıklamada, "5 gün yayın durdurma cezası verilmesi, baskıcı zihniyetin ürünüdür" denildi.

Halk TV ve Tele 1'e 5 gün yayın durma cezası verilmesine DEVA Partisi'nden tepki geldi. "Yayın durma cezası kabul edilemez" başlıklı yazılı açıklamada, "Gün geçtikçe daha fazla otoriterleşen iktidar gazete TV ve dijital medya üzerindeki baskılarını da artırmaktadır. Cumhurbaşkanının yapmış olduğu bir açıklamada Medya virüsünden kurtulacağız. ifadesini endişe ile karşılamaktayız. Keza bu dönemde Halk TV ve Tele 1 kanallarına 5 gün yayın durdurma cezası verilmesi de bu baskıcı zihniyetin ürünüdür" denildi.

Yayın durdurma cezalarının vatandaşların haber ve bilgi alma haklarına müdahale anlamına geldiğini belirten açıklamada, "Gereğince siyasi iktidarı sorgulayan eleştiren yeri geldiğinde de yanlışı haberleştiren hakikatin izini sürüp izleyicilerine aktaran televizyonların susturulması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla kısılmak istenen her ses aslında kamuoyunun ve vatandaşlarımızın sesidir" ifadesinde bulunuldu.

"KANALLAR TAMAMEN KAPATILABİLİR"

Söz konusu yayın durma cezasının tarihte bir ilk olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Halk TV ve Tele1'in aynı maddeden bir ceza daha almaları durumunda bu kanalların tamamen kapatılabileceği uyarısında bulunuldu.

Üst Kurulun Anayasaya sadakatla yükümlü olduğunun hatırlatıldığı açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu minvalde kurulun anayasaya sadakat ve tarafsızlık ilkelerine ve hukukun evrensel kriterlerine saygı göstermesi gerektiğinin tekrar altını çizmek isteriz.

DEVA Partisi olarak evrensel standartlarda basın özgürlüğüne vatandaşlarımızın farklılıklarına ve değerlerine saygı duyan her türlü düşüncenin özgürce ifade edilebildiği hukukun üstünlüğünü tesis eden özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye için mücadele ediyoruz.

Yürekten inanıyoruz ki Türkiyenin hiçbir derdi DEVA sız değildir"

OLAYIN GEÇMİŞİ

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, kurumun Halk TV ve Tele1’e 5 gün ekran karartma cezası verdiğini duyurmuştu. Kararın oyçokluğuyla alındığını belirten Taşçı, Üst Kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "RTÜK’ün belirleyeceği tarihler arasında 5 gün boyunca bu televizyonların ekranları karartılacak" demişti.

Kurulun, Diyanet İşleri Başkanı'na yönelik eleştiriler, 2. Abdülhamit ile Türkiye'nin Mısır'a yönelik dış politikasına eleştiriler nedeniyle 5 gün yayın durma cezası verdiği öğrenilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN