Dimitrios Pelkas kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Dimitrios Pelkas kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe 2020-21 sezonundaki 18. transferini, PAOK'lu futbolcu Dimitrios Pelkas'ı kadrosuna katarak gerçekleştirdi. Transferin son günlerinde 10 numara bölgesi için çalışmalarını hızlandıran sarı-lacivertliler, aradığı futbolcuyu Yunanistan'da buldu.

Transfer döneminin kapanmasına saat kala Fenerbahçe, Dimitrios Pelkas'ı kadrosuna dahil ettiğini açıkladı. 14 numarayı giyecek Yunan futbolcu, dün gece Başkan Ali Koç'un özel uçağıyla Selanik'ten getirildi. Pelkas, yaptığı ilk açıklamada, "Fenerbahçe'de olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü. Ben elimden gelen her şeyi yapacağım ki bu kulüp hedeflerine ulaşabilsin" dedi. İşte, Dimitrios Pelkas'ın kariyeri...

DIMITRIOS PELKAS BİYOGRAFİSİ

26 Ekim 1993 yılında Yunanistan'da dünyaya geldi.

Futbol hayatında PAOK altyapısında başlayan Yunan oyuncu, 2012'de A takıma yükseldi. 10 numara mevkisinde oynayan Yunan oyuncu, tecrübe kazanması için 2013'te Apollon Pontou'ya kiralandı. Burada 18 maçta 7 gol atan ve dikkatleri üzerine çeken 1.75 boyundaki oyuncu, bir sonraki sezon Portekiz ekiplerinden Vitoria Setubal'a kiralandı. Takımın bankolarından olan Pelkas, 30 maçta 4 gol kaydetti ve 2 senelik aranın PAOK'a geri döndü.

ejk-tl-xsacjpij.jpg

PAOK'un değişilmez oyuncuları arasında yer alan yıldız oyuncu, siyah-beyazlı ekipte geçirdiği 4 sezonda 186 maça çıktı. Takım kaptanı olan ve taraftarın sevgilisi haline gelen Pelkas, siyah-beyazlı ekipte 1 Yunanistan Süper Lig, 2 Yunanistan Süper Kupa kazandı.

Profesyonel kariyerinde 247 maçı olan yıldız oyuncu, rakip filelere 55 gol bıraktı. Oyun zekası, tekniği ve şutlarıyla fark yaratan Pelkas'ın güncel piyasa değeri 2.5 milyon euro. 26 yaşındaki futbolcunun PAOK ile olan sözleşmesi Haziran 2021'de sona erecekti.

1993 doğumlu olan Dimitrios Pelkas, 2020 yılı itibariyle 27 yaşındadır.

PAOK'UN AÇILIMI NE?

Yunanistan'da faaliyet gösteren PAOK futbol kulübünün tam adı 'Panthessalonikeios Athlitikos Omilos Konstantinoupoliton' yani 'Konstantinopolisliler'in Pan-Selanik Spor Kulübü'dür. (Pan; Latince 'tam', 'bütün' anlamlarına gelir. 'Pan-Selanik' ifadesi Selaniklileri birleştirmek, bir araya toplamak anlamına gelir. 'Pan' kelimesi herhangi bir millet adı önüne geldiğinde, o milletin bir coğrafyada birleştirilmesi anlamını taşır.)

Bilindiği üzere İstanbul şehrinin önceki adı Konstantinopolis olarak kullanılmaktaydı. 330-1930 yılları arasında 'Konstantinopolis' olan kentin adı, 28 Mart 1930 yılında çıkarılan Türk Posta Hizmet Kanunu ile 'İstanbul' olarak değiştirilmişti.

1875 yılında İstanbul'un bir semti olan Pera'da (Beyoğlu), 'Hermes' adıyla kurulan PAOK kulübü, Türkiye-Yunanistan Savaşı'nın etkisiyle Selanik'e taşınarak 1926 yılında şu anki adını aldı.

Siyah-beyazlı renklere sahip PAOK takımı, 2018-19 sezonunda Yunanistan Süper Lig'ini şampiyon tamamlarken, 2019-20 sezonunda ise ligi ikinci tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan katılma hakkı elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN