Dışişileri Bakanlığı 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı

Dışişileri Bakanlığı 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı

Güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından FETÖ'nün dış politika ayağı da mercek altına alındı. Yaklaşık 300 Dışişleri çalışanı Türkiye'ye çağrılırken, eski Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun özel kalem müdürlüğünü ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün Dış Politika Başdanışmanlığını yürüten Gürcan Balık ile iki eski büyükelçi gözaltında bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar kapsamında güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, örgütün dış politika ayağı da mercek altına alındı. Bu kapsamda Türkiye’nin dış misyonlarında görev yapan yaklaşık 300 Dışişleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çağrılırken, eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı gözaltında bulunuyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün güvenlik, yargı, siyaset, eğitim ve iş dünyası ayağıyla birlikte diplomasi örgütlenmesi de inceleniyor.

BAZI DİPLOMATLAR TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

Milliyet'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı. FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen diplomatların açığa alınacağı belirtilirken, bağlantısı olmayanların görev yerlerine dönecekleri kaydedildi.

BALIK ÜST DÜZEY GÖREVLERDE BULUNDU

Bulunduğu üst düzey görevlerle dikkati çeken Balık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında görevden alınmıştı. Balık, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ve özel müşavirliği, Ağustos 2013-Mayıs 2014 arasında da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dış Politika Başdanışmanlığı görevini yürütmüştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN