13 bin kişi tahliye edildi! Formula 1'in dahi iptal edildiği İtalya'da hayat felç oldu

İtalya'da yaşanan şiddetli yağışların ardından hayat durma noktasına geldi. Yakın zamanda düzenlenecek olan Formula 1 yarışları dahi iptal edilirken, yetkililerden yapılan açıklamalarda Emilia-Romagna'dan 13 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı.

İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesinde şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan seller hayatı felç etti.

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Emilia-Romagna bölgesinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor. Emilia-Romagna özerk hükümetinden yapılan açıklamaya göre sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. Şiddetli yağış nedeniyle en az 20 nehir taşarken, çok sayıda yerleşim yeri ve tarım arazileri sular altında kaldı.

13 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Evlerinde mahsur kalanlar helikopterlerle kurtarıldı. Emilia-Romagna özerk hükümeti başkanı Stefano Bonaccini, Bologna'dan 3 bin, Faenza'dan ve Ravenna'dan 5’er bin kişi olmak üzere 13 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

"YENİ BİR DEPREMLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

2012 yılında bölgeyi vuran ve binlerce evi yıkan depremi hatırlatan Bonaccini, "Yeni bir depremle karşı karşıyayız" dedi. Depremden bu yana neredeyse her şeyin yeniden inşa edildiğini belirten Bonaccini, "Bu deneyim bize bunun yeniden yapılabileceğini gösterdi. Her şeyi yeniden inşa edeceğiz, bundan eminim" dedi.

FORMULA 1 DAHİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, geçtiğimiz gün de Formula 1 yetkilileri yaşanan sel nedeniyle 2023 Emilia Romagna GP'sinin iptal edildiğini açıklamıştı. Yaşanan sel felaketi ise kameralara böyle yansıdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir