2022 yılın rengi, 'Very Peri'

2022 yılın rengi, 'Very Peri'

Küresel renk otoritesi Pantone Renk Enstitüsü, 2022 yılının rengini belirledi. Pantone, bu yıl mevcut renkler arasından bir tonu seçmek yerine ilk kez sıfırdan renk üretmeyi tercih ederek 'Very Peri'yi üretti. 'Very Peri' yaşam tarzını ve dönüşümü temsil ediliyor.

Dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone, 2022 yılının rengi olarak yeni bir renk üretti. Pantone, bu yıl mevcut renkler arasından bir tonu seçmek yerine ilk kez sıfırdan renk üretmeyi tercih ederek 'Very Peri'yi 2022'nin rengi olarak ilan etti. Pantone, ‘Sakinliğe ilham veren ancak menekşe kırmızısı alt tonla canlandırılan bir mavi' diye nitelendirdiği 2022'nin rengine 'Very Peri' adını verdi.

ŞİRKET YENİ BİR RENK ÜRETTİ

Küresel renk otoritesi Pantone Renk Enstitüsü, 2022’nin rengini açıkladı. Bu yıl mevcut renk veri tabanına dalmak yerine, şirket ilk kez yepyeni bir renk tonu yaratan Pantone, mavinin sabitliğini kırmızının heyecanıyla harmanlayarak yeni bir mavi renk tonu elde etti. Elde edilen renge ise Very Peri adı verildi. 2022 yılının rengi seçilen 'Very Peri' içinde bulunduğumuz dönüştürücü zamanları temsil ediyor.

screenshot-1.png

MAVİ AİLESİNNE YENİ BİR RENK

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, "Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi. PANTONE 17-3938 Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ve vizyon getiriyor. Very Peri, yaratıcılığı ve yaratıcı ifadeyi cesaretlendiren canlı, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş sergiliyor" dedi.

YAŞAM ANLAYIŞINI VE DÖNÜŞÜMÜ TEMSİL EDİYOR

Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman da “Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi, fikirleri ve duyguları ifade etmenin ve etkilemenin, etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın bir yolu olarak kabul etmeye devam ediyor. Bu yeni kırmızı-mor tabanlı mavi renk tonunun karmaşıklığı, önümüzde uzanan geniş olasılıkları vurguluyor. Uzun bir izolasyon döneminden çıkarken, Very Peri, günlük yaşam anlayışımızın değiştiği, fiziksel ve dijital yaşamlarımızın daha iç içe geçtiği, içinde yaşadığımız dönüştürücü zamanları temsil ediyor" dedi.

screenshot-2.png

Geçen yıl ise Pantone Renk Enstitüsü ilk kez 2 renk kombinasyonu ile yılın renklerini belirlemişti. 2021'in renkleri, PANTONE 17-5104 Ultimate Grey ve PANTONE 13-0647 Illuminating olarak seçilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN