Sıcaklığın 47 dereceye ulaştığı İdlib'te tehlike çanları çalıyor!

Sıcaklığın 47 dereceye ulaştığı İdlib'te tehlike çanları çalıyor!

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde Suriye ordusu ve destekçilerinin zorla yerinden ettiği sivil halkın yaşadığı derme çatma çadırlarda termometreler 47 dereceyi gördü. Cehennem sıcaklıklarını bu çadırlarda yaşayan aileler, yaşanan bu kavurucu sıcaklıklarda çocuklarının hastalanmamaları için sularla serinletmeye çalıştı.

Dünya genelinde mevsim normalinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan en çok etkilenene Suriye'de, dayanılmaz bir hal alan bu sıcaklıklar hayatı olumsuz etkiliyor. Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kenti ve çevresinde yaşam alanları elinden alınan sivillerin kaldığı çadır kentlerde ise aşırı sıcaklar nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yüzbinlerce sivilin yaşadığı derme çatma çadırlarda termometredeki sıcaklık seviyesi dün 47 dereceyi gördü.

sss.jpg

Yerel yetkililer, bölge halkını sıcak havalarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Çadırlarda altyapı ve elektrik olmadan yaşayan aileler ise sıcak havalara karşı kendilerini korumakta güçlük çekiyor. Sıcak havayla savaşan aileler çocuklarını plastik leğenlere doldurdukları suyla serinletmeye çalışırken, yetişkinler ve yaşlılar da üzerlerine su dökerek serinlemeye çalışıyor.

Aşırı nem ve bunaltıcı sıcaklar yüzünden kronik hastalığı olan çocukların durumu ailelerini endişelendirirken, bazı çocuklarda da deri ve ishal hastalıkları görülmeye başladı.

'SICAK HAVALARLA GÜÇLÜKLE MÜCADELE EDİYORUZ'

İdlib'in kuzeyinde Zerdana köyündeki Nur Kampı'nda yaşayan Halid Hamdi, aşırı sıcakların çocuklar ve yaşlıları daha fazla etkilediğini söyledi.

Aşırı sıcakların çocuklar ve yaşlıları daha fazla etkilediğini söyleyen, Halid Hamdi plastik leğeni su ile doldurup çocuklarını içine oturttuğunu ifade etti. Hamdi, "Yaşlılar ise suyla ıslattıkları kıyafetleri giyerek serinlemeye çalışıyor. Ayrıca çocuklar ishal gibi birçok hastalıkla boğuşuyor" dedi.

s.jpg

'TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAMAKTA BİLE ZORLANIYORUZ'

Çadırlarda vantilatör veya serinletici aletlerinin bulunmadığına dikkat çeken Muhammed Halebi, "Aşırı sıcak havalarla güçlükle mücadele ediyoruz. Çocukların hasta olmaması için onları depoladığımız sularla serinletilmeye çalışıyoruz. Aracın radyatör pervanesini vantilatöre çevirdim ancak bu da yeterli bir çözüm olmadı. Burada temel ihtiyaçları karşılamakta bile zorlanıyoruz" diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN