7,6 ve 7,8'lik depremlere hazır olun! Ünlü deprem uzmanı tarihi vererek uyardı: Küçük kıyamet geliyor

7,6 ve 7,8'lik depremlere hazır olun! Ünlü deprem uzmanı tarihi vererek uyardı: Küçük kıyamet geliyor

Dünya genelinde yaşanan büyük depremler insanlar arasında endişeye neden olurken, ünlü deprem uzmanı tarih vererek bölge bölge uyardı. 7,6 ve 7,8'lik depremlere hazır olun! Dünyanın çeşitli yerlerinde büyük depremler birçok bölgede yaşamı bitirebilir. Küçük kıyamet geliyor...

Dünya çapında arka arkaya yaşanan büyük depremler insanlar arasında endişeye neden olurken deprem uzmanı Baturhan Öğüt, dünya genelinde beklenen depremlerle ilgili konuştu. Öğüt, tarih vererek bölge bölge uyarılarda bulundu.

BİR DİZİ BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİ

Deprem uzmanı Baturhan Öğüt, Amerika'dan Avrupa'ya, Orta Doğu'ya kadar bir dizi ülkede büyük depremler yaşanabileceği uyarısında bulundu. Öğüt'e göre, önümüzdeki yıllarda dünya çapında ciddi depremlerle karşılaşabiliriz.

YELLOW STONE YANARDAĞI PATLAMA EVRESİNE GİREBİLİR

Patlama Riskinden Korkulan Yellowstone Süper Yanardağı'yla İlgili Yeni Gelişme! - Tamindir

Öğüt’ün verdiği bilgilere göre, Los Angeles ve California'yı bekleyen 7,6 ve 7,8 büyüklüğündeki depremler Amerika'da önemli bir tehdit olarak görülüyor. 2038 yılına Amerika’da büyük iki deprem beklendiğini söyleyen Öğüt, Yellow Stone Yanardağı'nda yaşanan kabuk deformasyonunun arttığını ve patlama evresine girebileceğini belirtti.

ORTA-BATI AKDENİZ COĞRAFYASINDA YAŞAMI BİTİRECEK PATLAMA

Avrupa'da ise Napoli şehrinin altında bulunan Campi Flegrei Yanardağı'nda yaşanan kabuk deformasyonunun endişe verici boyutlara ulaştığı görülüyor. Öğüt, 150 santimetreyi geçmiş kabuk deformasyonunun yakın zamanda çok güçlü bir patlama ile sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin batısının da risk altında olduğunu vurgulayan Öğüt, “Burada olacak bir patlama ülkemizin batısı dahi olmak suretiyle Orta-Batı Akdeniz coğrafyasında yaşamı bitirebilir” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Ölü Deniz kırığı üzerindeki İsrail ve komşu ülkelerinde 2040 yılına kadar 7,7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini ifade ederek “Sermada segmentinin kırılması sonucunda kızıl denize kadar domino etkisiyle peşi sıra 6,5 ila 7,7 arası depremler göreceğiz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN