8 yaşındaki çocuğa pandemi etkisi: Neredeyse kel kaldı

8 yaşındaki çocuğa pandemi etkisi: Neredeyse kel kaldı

İngiltere, Bristol'den Amelia Mansie'nin ülke çapındaki ilk karantina sırasında salgının stresi ve okulların uzaktan eğitime başlaması nedeniyle saç yolma bozukluğunu tetiklendi. 8 yaşındaki kız çocuğunun ailesi kızlarının neredeyse kel kaldığını iddia ediyor.

Mansie, ilk karantinadan sonra geçen Nisan ayında kirpiklerini yolmaya başladı. Anne Mansie Amelia'nın durumunun arkadaşlarını ve ailesini görememenin sonucu gerçekleştiğine inanıyor.

6.jpg

Amelia'ya *Trikotilomani teşhisi konulmasına ve okulların açılmasına rağmen bu alışkanlığından kurtulamadı.

4.jpg

Amelia'nın artık sadece başının arkasında birkaç uzun saç teli kaldı. 8 yaşındaki kız çocuğu evinden bandana veya peruk takmadan çıkmıyor.

7.jpg

"BUNU YAŞAMASINI İZLEMEK ÇOK DUYGUSALDI"

Anne Mansie, "Annesi olarak onun bunu yaşamasını izlemek çok duygusaldı. Her şeye rağmen hâlâ güzel ve harika olduğunu biliyorum, ama kafasını yıkarken bu beni onun için çok üzüyor" dedi.

2.jpg

Annesi, okulların açılmasından bu yana Amelia'nın saçlarının dökülmesi sonucu zorbalar tarafından hedef alındığını belirtti. Anne Mansie ayrıca, Kovid krizi sırasında biriken iş yükü nedeniyle çocukların ruh sağlığı hizmetlerine erişmekte zorlandığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN