ABD başkonsolosundan dikkat çeken mesaj: Peşmerge kıyafetli veda

ABD başkonsolosundan dikkat çeken mesaj: Peşmerge kıyafetli veda

Erbil’deki görevini devreden ABD’li diplomat Rob Waller, sosyal medyadan yayınladığı veda mesajında peşmerge kıyafeti ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak “Kürtler iki dosta bel bağlayabilir, biri dağlar diğeri de ABD” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil'de başkonsolosluk yapan Amerikalı diplomat Rob Waller, görevinden ayrıldı. Waller, konsolosluğun sosyal medya hesaplarından yayınladığı veda mesajında görevi sırasında çekilmiş peşmerge kıyafetli fotoğrafına yer verdi.

Waller ayrıca, IKBY'nin “resmi marş” saydığı şiiri yazan Yunus Rauf'un anıtındaki fotoğrafını da paylaştı.

"ÖZEL İLİŞKİLER UZUN VADELİ OLACAK"

Bu fotoğraflar arasında Waller'ı peşmerge kıyafetleri içinde gösteren bir kare dikkat çekti. Waller ayrıca IKBY tarafından “resmi marş” olarak kabul edilen şiiri yazan Yunus Rauf'un anısına yapılan anıtı da ziyaretinden bir kare paylaştı. Bu şiir, bölücü terör örgütü PKK tarafından da kullanılıyor.

rob-waller.jpg

Amerikalı diplomat, “ABD ile bu bölgenin insanları arasındaki özel ilişkilerin uzun vadeli olacağı kanaatindeyim” dedi.

rob-waller-erbil.jpg

ROBERT PALLADINO ÜSTLENDİ

Waller, hem sosyal medya paylaşımlarında hem de IKBY'de yönetimi elinde tutan Barzani Ailesi'ne yakınlığıyla bilinen yayın kuruluşu Rudaw'da yer alan mesajında da ilginç ifadelere yer verdi. Amerikalı diplomat, bölgede kullanıldığını aktardığı bir söze atıf yaparak “Kürtler iki dosta bel bağlayabilir, biri dağlar diğeri de ABD'dir” diye yazdı. Waller'ın ayrılmasından sonra ABD'nin Erbil Başkonsolusluğu görevini Robert Palladino üstlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN