ABD Genelkurmay Başkanı Milley ‘karşı saldırıyı’ değerlendirdi: Ukraynalıların işi henüz bitmedi

ABD Genelkurmay Başkanı Milley ‘karşı saldırıyı’ değerlendirdi: Ukraynalıların işi henüz bitmedi

Rus işgali altındaki Ukrayna’nın karşı saldırısını değerlendiren ABD Genelkurmay Başkanı Milley, hava şartları sahadaki koşulları zorlaştırmadan önce Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırı için 30 ila 45 günü olduğunu belirterek "Yani Ukraynalıların işi henüz bitmedi" şeklinde kaydetti.

24 Şubat 2022’de patlak veren Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali tüm hızıyla sürerken, Ukrayna’nın geçtiğimiz aylarda başlattığı karşı saldırıyı değerlendiren ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, saldırının beklenenden "yavaş" ilerlediğini belirterek "Ancak hala yoğun çatışmalar sürüyor. Ukraynalılar hala istikrarlı bir ilerleme kaydediyor" diye konuştu.

‘UKRAYNA HEDEFLERİNE ULAŞAMADI’

BBC'nin Sunday programında konuşan Milley, Ukrayna'nın karşı saldırısının başarısız olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu vurgulayarak Gelecek günlerde bölgedeki soğuk hava koşullarının Ukrayna'nın manevra kabiliyetlerini büyük ölçüde zorlaştıracağını söyledi ve "Hala savaş için 30 ila 45 günlük makul bir süre var, yani Ukraynalıların işi henüz bitmedi" dedi.

Milley, karşı saldırıda Ukrayna'nın henüz hedeflerine ulaşamadığının altını çizerek "En başında bu savaşın uzun, yavaş, zor ve çokça zayiata neden olacak bir savaş olduğunu söylemiştim, tam olarak öyle oldu" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN