ABD, Karayipler’de uyuşturucu teknesine saldırdı: 11 ölü

ABD, Karayipler’de uyuşturucu teknesine saldırdı: 11 ölü

ABD ordusunun Karayiplere konuşlandırdığı savaş gemilerinden ilk saldırı haberi geldi. Başkan Donald Trump, Güney Karayipler'de uyuşturucu taşıyan bir tekneye saldırı düzenlendiğini açıkladı. 11 kişinin öldürüldüğünü bildiren Trump, teknenin Venezuela'da etkili olan Tren de Aragua çetesine ait olduğunu belirterek, grubun Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kontrolünde faaliyet gösterdiğini iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Karayipler'de uyuşturucu taşıyan bir tekneye saldırı düzenlendiğini, 11 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Operasyon görüntüsünü sosyal medyada paylaşan Trump, uyuşturucu taşıyan teknenin Tren de Aragua çetesine bağlı olduğunu belirtti.

'UYUŞTURUCU ÇETESİ MADURO'NUN KONTROLÜNDE'

Tren de Aragua çetesinin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kontrolünde faaliyet gösterdiğini iddia eden Trump, grubu; "cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, seks ticareti ve şiddet ve terör eylemlerinden sorumlu bir terör örgütü" olarak tanımladı.

Trump, "Bu saldırıda ABD güçlerine herhangi bir zarar gelmedi. Lütfen bu mesajı, ABD’ye uyuşturucu sokmayı aklından geçiren herkese bir uyarı olarak alın" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN