ABD- Venezuela gerilimi tırmanıyor: ABD'nin petrol tankerine el koyduğu iddia edildi

ABD- Venezuela gerilimi tırmanıyor: ABD'nin petrol tankerine el koyduğu iddia edildi

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD Sahil Güvenliği’nin Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koyduğu iddia edildi.

ABD-Venezuela arasındaki gerilim her geçen gün artarken, ABD basınında yer alan haberlerde, ABD’nin Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koyduğu iddia edildi. Adı açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD Sahil Güvenliği’nin söz konusu tankere el koyduğu aktarıldı. Tankerin adı ve operasyonun nereden gerçekleştirildiği paylaşılmadı.

ABD tarafından henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) üyelerine ve Genel Sekreter Heysem el-Gays’a pazar günü gönderdiği mektupta, ABD’nin petrol kaynaklarını ele geçirmek istediğini söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Karayipler’deki askeri yığınağın uyuşturucu kaçakçılığını ve düzensiz göçmen akışını engelleme amacı taşıdığını, Venezuela’nın petrol kaynaklarıyla ilgisi olmadığını savunmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN