ABD yaptırımları Rus kuruluşları hedef aldı

ABD yaptırımları Rus kuruluşları hedef aldı

Rusya'nın Ukrayna'ay yönelik saldırıları devam ederken ABD Rusya hakkında yeni bir yaptırım kararı daha aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruya göre, Kuzey Kore ve İran ile silah ticareti yapan Rus kuruluşlara ve kişilere yeni yaptırımlar uygulanacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore ve İran ile silah ticareti yapan Rus kuruluşlara ve kişilere yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre İran, Kuzey Kore ve Suriye Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Yasası (INKSA), ABD'ye bu ülkelerle nükleer silahların yayılmasına yönelik faaliyetlerde bulunan yabancı kuruluşlara yaptırım uygulama yetkisi veriyor.

Belgede Wagner Grubu, Rus vatandaşı Pavel Shevelin, Rus üretici LLC Eltekhnord, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri ve Kuzey Kore vatandaşı Rim Yong Hyok'a yönelik yaptırımlar listeleniyor. Yaptırımlar aynı zamanda yukarıdaki kuruluşların herhangi bir alt birimini veya yan kuruluşunu da kapsamaktadır.

Kısıtlamalar 27 Şubat'ta yürürlüğe girerken, resmi yaptırım bildirimi 6 Mart'ta yayınlanacak.

KUZEY KORE'DEN RUSYA'YA SİLAH TEDARİĞİ

Geçtiğimiz sonbahardan bu yana Kuzey Kore'nin Rusya'ya top mermileri ve balistik füzeler de dahil olmak üzere kapsamlı silah tedariği sağladığı bildiriliyor. Batılı ve Ukraynalı yetkililer bunların Ukrayna'da kullanıldığını doğruladılar.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) 22 Şubat'ta bildirdiğine göre, Rus birlikleri şu ana kadar Ukrayna'ya 20'den fazla Kuzey Kore füzesi fırlatarak en az 24 sivili öldürdü ve 100'den fazla sivili yaraladı.

Çatışma Silahlanma Araştırması (CAR) kuruluşunun Şubat ayı raporunda, geçtiğimiz ay Rus ordusu tarafından Ukrayna'ya ateşlenen Kuzey Kore balistik füzesinin ABD ve Avrupa'daki şirketler tarafından üretilen yüzlerce bileşen içerdiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden 23 Şubat'ta, geniş çaplı işgalin ikinci yıldönümü öncesinde ve Alexei Navalny'nin ölümünün ardından Rusya'daki 500 kuruluşu hedef alan yeni bir yaptırım paketini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN