ABD’de F-35 savaş uçağı düştü

ABD’de F-35 savaş uçağı düştü

ABD’ye ait bir F-35 savaş uçağı, New Mexico eyaletinde bulunan Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarına düştü. Uçaktaki tek kişi olan pilotun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

ABD'ye ait bir F-35 savaş uçağı, New Mexico eyaletinin Albuquerque kentinde bulunan Albuquerque International Sunport Havalimanı yakınlarına düştü. Olay, yerel saatle 14.00 civarında meydana geldi.

PİLOT AĞIR YARALI

Havalimanı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kazanın saat 14.00 sıralarında gerçekleştiği belirtildi. Albuquerque İtfaiye Departmanı, uçakta bulunan tek kişi olan pilotun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Pilotun kimliği henüz açıklanmazken, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Albuquerque Belediye Başkanı Tim Keller, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Olay yerine ulaşan ekiplere hızlı müdahaleleri için minnettarız. Pilot için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kazanın gerçekleştiği bölgeye yakın konumda bulunan Kirtland Hava Kuvvetleri Üssü, kazayı doğruladı ancak uçak tipi ve kazanın nedeni hakkında henüz detaylı bilgi vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN