ABD'den Irak'a misilleme: Kataib Hizbullah tesislerine saldırı

ABD'den Irak'a misilleme: Kataib Hizbullah tesislerine saldırı

ABD'den İran destekli Kataib Hizbullah'a misilleme yapıldı. ABD Savunma Bakanlığı, hafta sonu Irak tarafından bir hava üssüne düzenlenen ve ABD güçlerinin yaralandığı saldırının ardından ABD'nin Kataib Hizbullah'a ait üç tesise saldırı düzenlediğini açıkladı.

Irak ve Suriye'deki ABD birlikleri, İsrail-Gazze savaşının Ekim ayında başlamasından bu yana İran bağlantılı militanlar tarafından yaklaşık 150 kez saldırıya uğradı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Irak'ın Ayn el-Esad hava üssünün İran destekli militanlar tarafından Irak içinden atılan çok sayıda balistik füze ve roketle vurulması sonrasında dört ABD personeli ağır şekilde yaralanmıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanlığı son olarak hafta sonu Irak tarafından bir hava üssüne düzenlenen ve ABD güçlerinin yaralandığı saldırının ardından ABD'nin Kataib Hizbullah'a ait üç tesise saldırı düzenlediğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı açıklamada, "ABD askeri güçleri, İran destekli Kataib Hizbullah milis grubu ve İran'a bağlı diğer gruplar tarafından Irak'ta kullanılan üç tesise gerekli ve orantılı saldırılar gerçekleştirdi" dedi.

Austin, "Bu hassas saldırılar, İran destekli milislerin Irak ve Suriye'de ABD'ye yönelik bir dizi saldırıya doğrudan yanıttır" diye ekledi.

Orta Doğu'da operasyonlar yürüten ABD Merkez Komutanlığı, saldırıların Kataib Hizbullah'ın roket, füze ve drone eğitim yerlerini hedef aldığını söyledi.

'KATAİB HİZBULLAH SALDIRILARINA DEVAM EDECEK'

Irak'ta bir kaynak, ABD saldırılarında en az iki Hizbullah üyesinin öldüğünü ve dört kişinin de yaralandığını söyledi.

Kataib Hizbullah Askeri Sözcüsü Cafer el-Hüseyni sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, grubun İsrail'in Gazze'deki kuşatması sona erene kadar "düşman üslerini" hedef almaya devam edeceğini söyledi ve ABD'nin İsrail'in harekatına verdiği desteği vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN