ABD’li yetkiliden açıklama: Ukrayna’daki yolsuzlukların farkındayız

ABD’li yetkiliden açıklama: Ukrayna’daki yolsuzlukların farkındayız

Rus işgaline karşı koymaya çalışan Ukrayna, son aylarda yolsuzlukla da mücadele ediyor. ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, ülkedeki yolsuzluğa değinerek Washington'un silah tedariki konusunda Kiev'e hesap verilebilirliği vurgulamaya devam edeceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy yönetiminin ülkedeki yolsuzluğa yönelik sürpriz baskınları ve üst düzey yetkilileri görevden alma hamleleri devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, yolsuzluğun Ukrayna'da uzun süredir bir sorun olduğunu ve Pentagon'un Kiev'e bu sorunu çözmesi için baskı yaptığına dair iddiaların doğru olduğunu söyledi.

‘BİR NUMARALI SORUN YOLSUZLUK’

ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Colin Kahl, Ukrayna'ya yardımla ilgili Temsilciler Meclisi’nde yapılan bir görüşmede, "Ukrayna meselesini yaklaşık dokuz yıldır çalışıyorum ve tüm bu dönem boyunca yürüttüğümüz angajmanda, Ukraynalı yetkililerle gündeme getirdiğimiz bir numaralı sorun yolsuzluktu" dedi.

Kahl, “Raporlarımızda, silahların yanlış değerlendirildiğine dair herhangi bir kanıt görmüyoruz. Ukraynalıların kendilerine verileni doğru kullandıklarını düşünüyoruz” dedi ve ABD'li yetkililerin Kiev'de "hesap verebilirlik ve şeffaflığın önemine dikkat çekmeye devam edeceklerini" de ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN