Rusya’nın büyük taarruzuna günler kala: Ukrayna’nın savunma bakanı görevden alınıyor

Rusya’nın büyük taarruzuna günler kala: Ukrayna’nın savunma bakanı görevden alınıyor

Rus işgali altındaki Ukrayna’da adı yolsuzluk skandalına karışan savunma bakanı Reznikov, Zelenski’ye yakın bir kaynağın bildirdiğine göre görevden alınacak. Günler sonra birinci yılını dolduracak savaşta Rusya’nın saldırıların şiddetini artırması beklenirken, mücadelede bu denli önemli bir görevde değişikliğe gidilmesi soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’ye yakın bir isim olan kıdemli milletvekili ve Halkın Hizmetkarı Partisi’nin parlamento bloğunun başkanı David Arakhamia, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un daha düşük bir bakanlığa çekilerek yerine askeri istihbaratın başındaki Kyrylo Budanov'un getirileceğini açıkladı.

BATI’NIN ‘TEMİZ YÖNETİM STANDARTLARI’ İÇİN

Putin’in yeni bir taarruz başlatacağı söylentilerinin arasında Reznikov'un muhtemel görev değişikliği, geçen ayın sonlarında bir yolsuzluk skandalı ve Zelenskiy'nin Ukrayna'ya Batı'nın ‘temiz yönetim standartları’nı karşılama taahhüdünün ardından bir dizi istifa ve görevden alma arasında en yüksek profilli hükümet değişikliği olacak.

Değişiklikleri Telegram hesabından duyuran Arakhamia, "Savaş, personel politikasındaki değişiklikleri belirler" diye kaydederken, Reznikov'un stratejik endüstriler bakanı olacağını da ekledi.

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de tam kapsamlı işgalini başlatmasından birkaç ay önce, 2021'in kasım ayında savunma bakanı olan eski avukat Reznikov'un görevden alınması konusunda Zelenskiy'den bir açıklama gelmezken, değişikliğin ne zaman resmileşeceği bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN