Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele tam gaz: Bir görevden alma daha

Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele tam gaz: Bir görevden alma daha

Bir yandan Rusya işgali, diğer yandan yolsuzlukla mücadele eden Ukrayna’da üst düzey bir yetkili daha görevden alındı. Ukrayna lideri Zelenskiy, güvenlik yetkilisinin görevden alındığını açıklarken, hükümeti temizleme çabalarının devam edeceğini söyledi.

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgalinin yanında yolsuzlukla mücadele eden Ukraynalı yetkililer, son haftalarda onlarca üst düzey ismi görevden aldı ve birçok soruşturma sürdürüyor. Avrupa Birliği, 27 üyeli bloğa katılmak isteyen Ukrayna’da öncelikli olarak yolsuzluğun aşılması gerektiğini söylüyor.

SEBEP AÇIKLANMADI

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kısa bir kararnameye göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Muhafızları’nın komutan yardımcısı olan Ruslan Dziuba'yı görevden aldı. Değişiklik için herhangi bir sebep gösterilmezken, özellikle savunma bakanlığının temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, günlük video konuşmasında Dziuba'dan özel olarak bahsetmedi.

‘DEVLET SAFLIĞI GARANTİ ETMELİ’

Zelenskiy, kurumların etkinliklerini ve verimliliklerini azaltmaya yönelik dışarıdan veya içeriden gelen girişimlerden korumanın yollarını tartışmak için savunma sektörü ve kolluk kuvvetleri yetkilileriyle görüştüğünü söyleyerek "Bütün bu faaliyetler sadece belirli olaylar veya cezai işlemlerle ilgili değil. Devlet, kurumları modernize etmeye devam edecek. Devlet yapılarının çalışmalarının saflığı garanti edilmeli" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN