Adada mahsur kalan denizciler palmiye yapraklarıyla kendilerini kurtardı! O yöntemleri sayesinde kurtuldular: Palmiyeyle...

Adada mahsur kalan denizciler palmiye yapraklarıyla kendilerini kurtardı! O yöntemleri sayesinde kurtuldular: Palmiyeyle...

Balık tutmak için çıkan bir grup balıkçı ıssız bir adada mahsur kaldı. Sahil güvenlik arama çalışmalarına devam ederken, ekip kendini zekice bir yöntemle kurtardı. Palmiye yapraklarıyla kurtuluşlarını hazırladılar. Palmiye yapraklarıyla...

Paskalya günü balık tutmak için Polowat Atolü'nden açılan deneyimli bir grup denizci, geri dönmediler ve yakınları altı gün boyunca haber alamayınca Guam'daki Sahil Güvenlik ekiplerine onların kaybolduğunu bildirdi. Ancak, umut kesilmeden yapılan arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi ve mahsur kalan üç denizci kurtarıldı.

YAPRAKLARLA YARDIM YAZISI YAZDILAR

Motor arızası nedeniyle Pasifik Okyanusu'nda ıssız bir adaya sıkışan denizciler, sahile palmiye yapraklarıyla "HELP (YARDIM)" yazdıktan sonra kurtarıldı. Bir hafta boyunca adada kaldıktan sonra, yardım sinyalleri kayıp adamların aranmasına yardım eden bir ABD Donanması uçağı tarafından fark edildi. ABD Sahil Güvenlik, "Yardım" işaretinin bir fotoğrafını paylaşarak kelimenin yaklaşık 20 palmiye yaprağıyla yazıldığını belirtti.

Issız adada mahsur kalan kazazedeler, palmiye yapraklarıyla "yardım" yazdıktan sonra kurtarıldı

Mahsur kalan üç denizci, 40'lı yaşlarında ve kardeş olan bir grup. Papua Yeni Gine'den yaklaşık 860 mil uzakta, Mikronezya'nın 450 metrelik bir ada parçası olan Pikelot Atolü'nde bulundular ve bir ABD Sahil Güvenlik gemisi tarafından kurtarıldılar.

ABD Sahil Güvenlik'teki arama ve kurtarma görevi koordinatörü Teğmen Chelsea Garcia, "Bu yaratıcı hareket, kurtarma çabalarını doğrudan bulundukları yere yönlendirmede çok etkili oldu" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN