Alman basınından Akşener ayrılığına çarpıcı yorum: Erdoğan bundan faydalanabilir

Alman basınından Akşener ayrılığına çarpıcı yorum: Erdoğan bundan faydalanabilir

İYİ Parti lideri Akşener'in, altılı masayı dağıtmasına tepkiler sürerken, Alman gazetesi Tagesspiegel'de konuyu ele alan bir makalede, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki seçimlerde olduğu gibi mayıs ayında da muhalefetin parçalanmasından faydalanabilir" yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkarak, ittifak ortaklarına sert sözler sarf edip Millet İttifakı'ndan ayrıldı ve İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarına adaylık çağrısı yaptı. Ayrılığın yankıları sürerken, olay, dünya basınında da yer buldu.

Konuyu geniş bir biçimde ele alan Alman gazetesi Tagesspiegel'de yayımlanan "Muhalefet intihar etti: Erdoğan seçimi yine kazanacak mı?" başlıklı makalede şu görüşler öne çıktı:

"Türkiye'de muhalefet derinden bölünmüş durumda ve bir aday üzerinde anlaşamıyorlar. Böylece Cumhurbaşkanı'na karşı ittifak dağılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki seçimlerde olduğu gibi mayıs ayında da muhalefetin parçalanmasından faydalanabilir."

İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK VERİLMESİNE VURGU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun durumuna da yer verilen makalede, "Karizmatik İmamoğlu da aralık ayında hükümet yanlısı yargı tarafından siyasetten men edildi; kararın mayıs seçimlerinden önce onanması halinde, parti lideri Kılıçdaroğlu'na karşı çıksa bile aday olmasına izin verilmeyecek" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN