Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan İstanbul’a geldi. Steinmeier'ı İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Gül, karşıladı. Steinmeier, ilk olarak Sirkeci Garı'na giderek İBB Başkanı İmamoğlu ile bir araya geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretinin ilk durağı olan İstanbul'a geldi.

Steinmeier'ı stanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye yaptığı bu ilk ziyarette İstanbul, Antep ve Ankara'yı ziyaret edecek.

glw9czbw4aa6-cu.jpeg

ALMANYA CUMHURBAŞKANI SİRKECİ GARI'NDA

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, gezisinin ilk durağı olan İstanbul'da ilk olarak Sirkeci Garı'na gitti ve burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

PROGRAMDA NE VAR?

Gezisinin ikinci gününde Antep'te depremzedeler için sığınma evi ile inşasını Almanya'nın desteklediği bir okulu ziyaret edecek Steinmeier'in burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılması öngörülüyor. Steinmeier'in 24 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Ankara Üniversitesi'ni de ziyaret etmesi planlanan Steinmeier ayrıca Anıtkabir'e ziyarette bulunacak, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak. Steinmeier'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la da bir araya gelmesi öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN