Marmara Denizi genelinde etkili olan elverişsiz hava şartları, deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), yolcu güvenliğini korumak amacıyla 26 Aralık sabahı için planlanan iki kritik seferin hava muhalefeti sebebiyle programdan çıkarıldığını duyurdu.
İPTAL EDİLEN SEFERLER
BUDO’nun resmi internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılan duyuruya göre, şu seferler gerçekleştirilemeyecek:
07:00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Kabataş)
08:00 İstanbul (Kabataş) – Bursa (Mudanya)
YOLCULARA UYARI
Kurum tarafından yapılan açıklamada, seferlerin Marmara Denizi’ndeki rüzgar şiddeti ve dalga boyunun seyir güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle durdurulduğu belirtildi. Bilet alan yolcuların ücret iadesi veya tarih değişikliği işlemleri için müşteri hizmetleri ve gişelerle irtibata geçebileceği bildirildi.
DİĞER SEFERLERİN DURUMU BELİRSİZ
Günün ilerleyen saatlerindeki seferlerin durumu, meteorolojik verilere ve denizdeki şartların iyileşmesine göre yeniden değerlendirilecek. İstanbul ve Bursa arasında seyahat planı yapan vatandaşların, yola çıkmadan önce güncel sefer bilgilerini kontrol etmeleri ve alternatif ulaşım kanallarını (İDO veya karayolu) değerlendirmeleri tavsiye ediliyor.
