Almanya'da grevler hayatı felç ediyor

Almanya'da grevler hayatı felç ediyor

Almanya'da yüksek enflasyona karşı çalışanların daha yüksek ücret talep etmesi nedeniyle ülke genelinde ulaşım krize girdi. Hava ve demir yollarını özellikle etkileyen grevlerde seferler durma noktasına geldi.

Almanya'nın Hamburg, Köln/Bonn ve Düsseldorf havalimanlarındaki güvenlik personelinin 20 Nisan’da başlayan 48 saatlik uyarı grevi, uçak seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına getirirken, uçuşların iptal edilmesi 100 binden fazla yolcuyu etkiliyor.

2-009.jpg

Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Verdi) Stuttgart havaalanındaki güvenlik görevlilerini bugün iş bırakmaya çağırdı. Almanya'nın Demiryolu Çalışanları Sendikası (EVG) işveren Alman demir yolu şirketi Deutsche Bahn’ı çalışanlarına daha iyi maaş vermesi için demir yolu çalışanları 21 Nisan’da 8 saatlik toplu uyarı grevine gitti.

ARABULUCULAR ÇÖZÜM ARIYOR

Almanya’da kitlesel uyarı grevlerinin eşlik ettiği kamuda ücret artışlarına ilişkin yürütülen müzakerelerin üçüncü turunda da anlaşma sağlanamamasından sonra, taraflar tahkime gitti ve şimdi arabulucular ücret artışlarına ilişkin çözüm arıyor.

3-003.jpg
İptal edilen seferleri gösteren ekranlar

Öte yandan, Verdi ve Demiryolu Çalışanları Sendikası’nın (EVG) 27 Mart’ta ulaşım sektöründe öncülük ettiği 24 saatlik uyarı grevinde uçak, tren ve otobüs seferlerinin büyük bölümünü durma noktasına gelerek ülkede ulaşımı felç etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN