Arabistan'da eski Kabe imamına Ayasofya'da namaz kıldırdığı için 12 yıl hapis cezası iddiası

Müze olduğu dönemde Ayasofya'nın avlusunda namaz kıldıran eski Kabe imamı Şeyh Abdullah Basfar'a, Suudi Arabistan'da bu gerekçeyle 12 yıl hapis cezası verildiği ileri sürüldü. Suudi makamlarından ise iddianın doğru ya da yalan olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

2014'te Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) organizasyonu kapsamında o dönem müze olan Ayasofya'nın avlusunda namaz kıldıran eski Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar'ın imamlık yaptığı namaza, binlerce kişi katılmıştı.

12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ İDDİASI

Suudi Arabistan yönetimi tarafından gözaltına alınan kişiler hakkında sosyal medya üzerinden bilgilendirmeler yapan "Prisoners of Conscience" isimli Twitter hesabı ortaya flaş bir iddia attı. Paylaşıma göre imam Basfar, 2014 yılında Ayasofya'nın avlusunda kıldırdığı namaz gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

312331231444-4bzf-1200x800.jpg

Söz konusu iddia ile ilgili Suudi makamlarından, doğru ya da yalan olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN