Arjantin Devlet Başkanı Milei İsrail'i ziyaret edecek

Arjantin Devlet Başkanı Milei İsrail'i ziyaret edecek

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Cuma günü İsrail'e güçlü destek sözü verdikten sonra geçtiğimiz ay göreve gelmesinden bu yana ilk yurt dışı gezilerinden birini İsrail'e yapacağını açıkladı. Milei'nin önümüzdeki haftalarda İsrail'e gideceği belirtildi.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, geçtiğimiz ay göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini yapacağı ülkeyi açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre Cuma günü İsrail'e güçlü destek sözü verdikten sonra Milei ilk yurt dışı gezilerinden birini İsrail'e yapacağını belirtirken, Milei'nin önümüzdeki haftalarda İsrail'e gitmesi planlanıyor.

Buenos Aires'teki Holokost anma etkinliğinde konuşan Milei, Gazze'de Hamas'la devam eden çatışmasında İsrail'e destek sinyali verdi ve Arjantin'in "Hamas terörü karşısında sessiz kalmayacağını" ekledi.

Milei, 7 Ekim'de başlayan saldırılarda Hamas tarafından tutulan sivil rehineler arasında 11 Arjantinlinin bulunduğunu söyledi. Milei, "Önümüzdeki haftalarda iki ulusumuz arasındaki kardeşlikte yeni bir sayfa oluşturacak şekilde Kutsal Topraklara seyahat edeceğim" dedi.

Buenos Aires'te büyük bir Yahudi cemaati var ve Milei, Aralık ayında göreve başlamadan önce Yahudiliğe geçmeyi planladığını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN