Assange'ın itirazına yine ret: Her an ABD'ye iade edilebilir

Assange'ın itirazına yine ret: Her an ABD'ye iade edilebilir

İngiltere’de tutuklu bulunan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın yaptığı son itirazın da reddedilmesinin ardından ABD'ye iade edilmesinin çok yakın olduğu kaydedildi.

2010'da aralarında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları ortaya koyan çok sayıda gizli belge yayımlayan Avusturyalı Julian Assange’la ilgili hayatının kalanının cezaevinde geçirebileceği endişeleri artarken, avukatları tekrar aynı mahkemede iadeye itirazda bulunacaklarını kaydetti.

‘İYİMSERİZ’ AÇIKLAMASI

Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi Hakimi Jonathan Swift, Assange'ın ABD'ye iadesi için yapılan itirazın sekiz maddesini de reddetti. Kararı, Britanya İçişleri Bakanı Priti Patel de imzaladı. Assange'ın eşi Stella Assange, yeni itirazın önümüzdeki hafta yapılacağını belirtti. Assange, itirazın kamuya açık şekilde iki yeni hakim tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Stella Assange, "Haklılığımızın görüleceği ve Assange'ın ABD'nin savaş suçlarını yayımladığı için hayatının kalanının maksimum güvenlikli cezaevinde geçirebileceği ABD'ye gönderilmeyeceği konusunda iyimseriz" dedi.

Assange, itirazında Britanya-ABD arasındaki suçlu iadesi anlaşmasında yer alan, "siyasi suçlar nedeniyle istenenlerin iade edilemeyeceği" maddesine dikkati çekti.

CASUSLUKLA SUÇLANIYOR

Assange'ın kurduğu WikiLeaks, 2010'da aralarında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları ortaya koyan gizli belgeler yayımlamıştı. ABD ise kendisini casuslukla suçlamıştı. Assange, hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla açılan davalar için İsveç'e iadesi gündemdeyken, Haziran 2012'de Ekvador'un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN