Avustralya'yı Kirrily Fırtınası vurdu

Avustralya'yı Kirrily Fırtınası vurdu

Avustralya'nın Queensland eyaletinde, gece boyunca etkili olan ve yıkıcı rüzgarlar ve şiddetli yağışlar getiren Kirrily Fırtınası hayatı durma noktasına getirdi. Fırtına nedeniyle on binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Avustralya’nın Queensland eyaletine bağlı Townsville şehrini tropik fırtına olan Kirrily Fırtınası vurdu. Hızı saatte 170 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Queensland Eyalet Başbakanı Steven Miles, fırtına nedeniyle eyalette 64 bin kişinin elektriksiz kaldığını belirtti.

Ergon Enerji Şirketi, kesintilerin çoğunun Townsville şehrinde olduğunu aktarırken, Avustralya Meteoroloji Bürosu fırtınayla birlikte şiddetli yağışın etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.

firtina2.jpg

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, askeri personelin Kirrily'nin temizlenmesine yardımcı olmak için hazır bulunduğunu söyledi.

Kirrily, Jasper fırtınasının geniş çaplı bölgesel hasara yol açtığı Aralık ayından bu yana bölgedeki ikinci tropikal kasırga.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN