Babacan'dan Türkiye'den İsrail'e giden gemilere sert tepki: Erdoğan hamasetten başka bir şey yapmıyor

Gazze'de yaklaşık 32 bin kişi katledilmişken, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerini sürdürüp ticaretine devam etmesi kamuoyu vicdanını rahatsız ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da NOW TV'de Türkiye'nin İsrail politikasını eleştirerek hükümetin eylemsizliğini ve artan ticareti sorguladı. 'Türkiye somut adımlar atmalı' mesajını veren Babacan'a göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan hamasetten başka bir şey yapmıyor.

Dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliamları durdurmaya yönelik meydanlarda yükselen sesler işe yaramıyor. Mitinglerde yankılanan kınamalar, Gazze'de yaklaşık 32 bin kişinin feci şekilde öldürülmesini perdeliyor. Yaşananlar İslam ülkelerinin utancı olarak görülürken, DEVA Partisi lideri Babacan'dan da Türkiye'den İsrail'e giden gemilere sert tepki geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, NOW TV'de yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin İsrail'e yönelik politikasını ve artan karşılıklı ticareti eleştirdi. Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları karşısında Türkiye'nin tutumunu değerlendiren Babacan, hükümetin eylemsizliğine dikkat çekti.

"Şu anda hükümetin bu Gazze'ye, İsrail'in saldırmasından bu yana yaptığı tek şey hamaset. Yaptığı tek şey bağırıp çağırmak. Onun haricinde somut hiçbir şey yok" diyen Babacan, Türkiye'nin uluslararası arenada somut adımlar atması gerektiğini vurguladı.

'GÜNEY AFRİKA, ŞİLİ, MEKSİKA, HOLLANDA KADAR OLAMADIK'

Babacan, Güney Afrika, Meksika, Şili ve Hollanda gibi ülkelerin İsrail'e karşı attığı adımları örnek göstererek Türkiye'nin neden benzer yaptırımlar uygulamadığını sorguladı. "Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu. Hollanda bile F-35 parçalarının İsrail'e satışının yasaklanmasıyla ilgili bir mahkeme kararı çıkarttı. Türkiye'nin yaptırım olarak yaptığı tek bir şey var mı Allah aşkına ya?"

'MALEZYA GEMİLERİ DURDURDU'

Babacan, Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin "tam gaz" devam ettiğini belirtirken, "Sayın Erdoğan durmadan hamaset yapıyor. Ama fiiliyatta hiçbir şey yapmıyor," dedi. Malezya'nın İsrail'e sevkiyat yapan gemileri yasakladığını hatırlatarak Türkiye'nin bu konuda atabileceği adımlara işaret etti.

'SOMUT ADIMLAR NEREDE?'

"Ben buradan Sayın Erdoğan'a soruyorum. Tamam bağırıp çağırıyorsunuz. Ama fiilen, somut olarak ne yaptınız? İsrail'e karşı hangi yaptırma uyguladınız ya?" şeklinde sorular yönelten Babacan, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir üyesi olarak daha aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

'HALKIN DURUMU PERİŞAN'

Babacan, Türkiye'deki ekonomik durumun ciddiyetine de değinerek, "Ülke perişan. Emekler perişan. Çiftçi perişan. Sabit gelir olan Türkiye'de herkes perişan. Son bir yılda gelir artan sadece yüzde beş var ülkede," ifadeleriyle hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir